Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom hudobných hračiek a nástrojov pre deti

   1min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Hudobné hračky a nástroje


Hudba sprevádza deti od malinka. Veľmi skoro samy chcú skúšať vyludzovať zvuky a tvoriť hudbu.Každý hudobný nástroj majú vo svojich radoch obľúbencov, ale aj kritikov. Všetko, samozrejme súvisí s hlukom týchto hračiek.





Ako vybrať správny hudobný nástroj pre malé dieťa?

Dieťa si chce splniť svoj hudobný sen a my rodičia zase nechceme predčasne investovať do skutočných hudobných nástrojov, keď zatiaľ nemáme istotu, či sa dieťa skutočne bude chcieť hudbe venovať.





Nastavte správne očakávania: nie profesionálny hudobný nástroj

Ak chcete malému dieťaťu zaobstarať malý hudobný nástroj a prebudiť v ňom chuť k hudbe, odporúčame ho chápať skôr ako hračku. Nechajte dieťa voľne sa s nástrojom hrať. Ak má k nemu vybudovať pozitívny vzťah, malo by mať možnosť sa s nástrojom hrať podľa ľubovôle.

Pokiaľ dieťaťu zaobstaráte skutočný nástroj, budete sa o neho určite báť a dieťa bude pod tlakom ("Pozor, nech do tej gitary nebouchneš!"). Zvoľte preto na začiatok hudobnú hračku , ktorá nie je taká krehká (a drahá) ako klasický hudobný nástroj.





Začnite drevenou hudobnou hračkou

Batolaťom vyberte drevenú hrrkaciu hračku, napríklad krásne maracas. Pre deti od 2 rokov je ideálny pevný bubienok , tamburínka alebo xylofón .


TIP : Ak si chcete overiť, či vaše dieťa má skutočný záujem učiť sa hrať na hudobný nástroj, otestujte si ho. Pokiaľ smeruje k dychovým nástrojom, odporúčame zakúpiť niektorú z jednoduchších flautičiek, ktorých ceny sú úplne prijateľné aj v prípade, že by dieťa neskôr vo výučbe hry na nástroj nepokračovalo.


ZDROJ www.agatinsvet.sk

30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore