Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
výsledkov





Pizza pece







***
Základom úspechu je vysoká teplota

***

Prečo domáca pizza z rúry nikdy nechutí tak, ako tá z reštaurácie? Aby sa tento taliansky pokrm urobil tak, ako má, potrebuje predovšetkým správnu teplotu. Najideálnejšou možnosťou je klasická kamenná pec, v ktorej sa kúri drevom. To si ale v bežnej domácnosti samozrejme len tak niekto dopriať nemôže. Taká pec dokáže vyprodukovať teploty dosahujúce až k 700 °C, pizza sa potom v týchto peciach pečie v teplotách okolo 500 °C.

K správnemu pečeniu však stačia aj teploty zhruba od 300 ° C, čo ale bežná domáca elektrická či plynová rúra jednoducho nezvládne. Domáce elektrické pece na pizzu vyššie teploty zvládnu a navyše vám doma zaberú len minimum miesta.





***
Žiadne vysúšanie

***

Asi to poznáte. Keď vyberiete z rúry domácu alebo mrazenú pizzu, býva často suchá a je ťažké vychytať dobu a teplotu pečenia tak, aby na povrchu nebola spálená a vo vnútri naopak nedorobená. Domáce elektrické pece sú naproti tomu vybavené žiaruvzdorným kameňom, ktorý má podobné vlastnosti, ako kameň v klasických peciach.


A aké sú hlavné výhody domácich pecí?

  • Dokážu vyprodukovať teplotu až do 400 ° C, čo je skvelý a pre pizzu ideálny výkon.

  • Nevysúšajú syr ani omáčku, takže náplň zostane šťavnatá.

  • Povrch kamenných platničiek býva nepriľnavý, je tak ľahký na údržbu a na pečenie nepotrebujete olej ani papier na pečenie.

  • Hlavnou prednosťou týchto spotrebičov je to, že či už pripravujete domácu alebo mrazenú pizzu, hotovú ju budete mať do niekoľkých minút. Vďaka tomu je možné každému hladnému stravníkovi pripraviť vlastnú pizzu počas chvíľočky a nemusieť sa deliť o jednu, zatiaľ čo sa dlho dopeká ďalšia.

  • V elektrickej peci navyše pripravíte aj iné pochúťky – napríklad koláče, zapekané pokrmy, mäso, ryby, pannini a ďalšie.


TIP : Pokiaľ sa teda obávate kúpy spotrebiča na jednostranné využitie, v tomto prípade sa báť nemusíte.




***
Typy domácich pecí na pizzu

***

Elektrická pec na pizzu je ponúkaná v niekoľkých vyhotoveniach. Či už to bude menšia domáca pec na pizzu, profesionálna pizza rúra alebo mini rúra, ľahko v nej pripravíte pizzu ako z pizzérie.


Domáca pec na pizzu (záklopná)

Elektrická pec na pizzu je najjednoduchším riešením do domácností. Hodí sa najmä do bytov, kde ľudia nemajú voľný prístup na záhradu, ale aj domov. Najčastejším variantom sú záklopné pece , ktoré prepečú cesto z oboch strán vďaka kameninovým platničkám (čo sa týka materiálu, väčšinou sa jedná o šamot, pri drahších variantoch sa používa aj prírodný kameň cordierit a jemu podobné).Podstatné je si zvážiť, aký veľký priemer pizze chcete pripravovať. Stále však tento model boduje aj svojou jednoduchosťou pri používaní, a teda samotnej príprave pizze.

*blok**8*

  • najčastejšia a najefektívnejšia voľba v domácnosti

  • pec je kompaktná a praktická

  • jednoduché používanie a údržba

  • rýchly ohrev

*/*

*4* */*

*/*

Pizza pec na gril

K tomuto typu prípravy pizze potrebujete mať už záhradný gril. Jedná sa o pečúci box, ktorý dáte na elektrický alebo plynový gril. Zvyčajne je vyrobený z ocele / kameňa. Môžete v ňom piecť pizzu alebo chlieb. Pred použitím zvyčajne musíte pec na gril predhriať.

*blok**8*

  • box na pečenie umiestnite na záhradný elektrický, plynový gril alebo gril na drevo

  • moderná voľba do exteriéru

  • vynikajúca pizza alebo chrumkavý chlieb

  • pred použitím je potrebné gril predhriať

  • vyžaduje miesto na záhrade

  • skôr sezónna záležitosť

*/*

*4* */*

*/*

Mini rúra

Mini rúra je skutočne univerzálnym pomocníkom do kuchyne, ktorý je vhodný na tepelnú prípravu rôznych druhov pokrmov. Spravidla zahŕňa aj gril či teplovzdušnú rúru a dokáže tak plne nahradiť priestorovo náročnú klasickú rúru. Poslúži nielen na opekanie či rozmrazovanie pizze, ale aj na prípravu zapekaných jedál.

*blok**8*

  • nižšia teplota pečenia

  • čiastočne nahradí klasickú rúru

  • kombinácia grilu a teplovzdušnú rúru

  • vhodná na prípravu viacerých druhov jedál

  • priestorovo nenáročná

*/*

*4* */*

*/*

Profesionálna pizza rúra

Profesionálna pec na pizzu, je ideálnou voľbou, pokiaľ je pizza vašou pravou vášňou. Je vhodná do domácnosti. Využitie samozrejme nájde v reštauráciách, pizzeriách a gastro prevádzkach. Podľa počtu komôr (čiže poschodí) rozlišujeme rúry jednokomorové a dvojkomorové. Rúra pizza s väčším množstvo komôr umožňuje pripraviť hneď niekoľko druhov pokrmov naraz. Každá komora má vlastné ovládanie a spravidla disponuje nezávislými termostatmi a elektronickými teplomermi.

*blok**8*

  • ideálna na komerčne využitie do gastroprevádzok

  • odolné a robustné spracovanie

  • podľa počtu komôr sa delia na jednokomorové a dvojkomorové

  • viac komôr umožní upiecť viac pízz naraz

  • teplotné maximum až 500 °C

  • priestorovo náročná

  • zložitejšia inštalácia a údržba

  • vyššie obstarávacie náklady

*/*

*4* */*

*/*




***
Materiál dosky na pečenie

***

Dôležitým aspektom, ktorý pri výbere musíte sledovať, je aj doska na pečenie a materiál, z ktorého je vyrobená. Najlacnejšie modely zvyčajne disponujú smaltovanou plochou na pečenie alebo ide o teflónové povrchy. Omnoho kvalitnejší výsledok pri pečení pizze dosiahnete, ak je doska na pečenie z prírodného kameňa, resp. keramiky.

Kameň dobre rozvádza teplo a takisto ho kumuluje (udržiava), čím je zabezpečené rovnomerné upečenie cesta do chrumkava. Rovnako tak hrá rolu i priemer plochy na pečenie, ten vás totiž limituje v tom, aký bude maximálny priemer pizze, ktorú budete piecť.





***
Funkcie pizza pece

***

S funkciami sa stretnete hlavne pri elektrických pecí na pizzu. Stretnete sa s funkciou umožňujúci nastaviť si ľubovoľnú teplotu a ďalšími funkciami.


  • Termostat – umožňuje reguláciu a ľubovoľné nastavenie teploty pre pečenie pizze.

  • Časovač – umožňuje nastaviť si čas pečenia. Obvykle býva vybavený aj zvukovým upozornením, ktorý vás upozorní, že pizza je už hotová.

  • Kontrolky a indikátory - informujú o aktuálnom stave pizza pece, vďaka nim zistíte, či je uź pec vyhriata na poždovanú teplotu.

  • Dvierkový teplomer – ak pec nemá termostat, dvierkový teplomer vám pomôže ľahko zmerať vnútornú teplotu v peci. Dokáže merať teplotu až do hodnoty 500 ° C.

  • Vypínač – umožní vypnúť a zapnúť pečenie. Niektoré modely sa zapínajú iba zastrčením kábla do elektrickej zásuvky.





Návrat hore