Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere stanu pre dieťa

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Detské stany


Detské stany patria k obľúbeným doplnkom do detských izieb. Sú štýlové a komfortné. Veľmi dobre sa v nich hrá, oddychuje a relaxuje. Kúpou tohto kúsku poskytujete dieťaťu miesto, ktoré bude patriť len jemu.

Detský stan je skvelým kúskom pre menšie aj väčšie deti. Poskytuje im miesto, kde sa môžu hrať a cítiť dobre. Na trhu nájdete desiatky rôznych zaujímavých kúskov. Niektoré sú jednoduchšie, iné zložitejšie. Celkový výzor a funkcie stanov ovplyvňuje najmä cena. Ako si vybrať ten najlepší model, ktorý vydrží roky?


Množstvo prevedení

Keď sa pozriete na ponuku jednotlivých obchodov zistíte, že je pomerne široká. Na výber máte desiatky typov, farieb, vzorov a prevedení.Jednoduché stany, ktoré nájdete za zopár desiatok eur, sú vhodné len na hranie. Nie sú príliš pohodlné na to, aby v nich dieťa sedelo alebo ležalo. Na druhú stranu, ide o lacnú hračku, ktorá dokáže rozšíriť fantáziu a poskytuje mu nerušené súkromie a bezpečie.







Ako vybrať ten správny?

Detský stan možno využívať vo vnútorných aj vonkajších priestoroch. Vyberajte podľa toho, kam ho máte v pláne umiestniť.


  • Detské stany na záhradu poskytujú tieň a zároveň veľa zábavy vonku.

  • Stan do detskej izby bude skvelým úkrytom pre hranie doma.

  • Stan pre deti nad posteľ vytvorí čarovné a pokojné miesto pre spánok či odpočinok.

Detské stany na záhradu

Poskytujú tieň, chránia pred vetrom a môžete do nich poupratovať všetky hračky porozhadzované po záhrade. Materiál, ktorý sa využíva na výrobu stanov, je rôzny. Lacnejšie modely sú spravidla vyrobené z polyesteru. Umelý materiál nie je príliš príjemný na dotyk, no je takmer nezničiteľný. Ak ho dieťa neprestrihne nožnicami, vydrží vám dlhé roky. Jeho výhodou je taktiež to, že ho nájdete v krásnych farebných prevedeniach. Bohužiaľ, farbu dobre nedrží, a preto sa vyhýbajte dlhému vystavovaniu na slnku. Po krátkom čase by mohol vyblednúť.


Teepee stany/ indiánske stany

Detský stan Teepee je dnes veľmi obľúbený. Jeho silnými stránkami sú kvalitný materiál a moderný dizajn. Vďaka svojmu tvaru je kompaktný a poskytuje dostatok miesta pre deti. Vhodný je aj na oddych a relax.Detské stany Teepee sú zároveň tiež originálnym doplnkom do modernej detskej izby, v ktorej vytvoria príjemnú atmosféru.

K teepee si môžete zakúpiť ďalšie doplnky rôznych tvarov alebo látkový kôš na hračky s rovnakým motívom.








Doplnky

Niektoré detské stany majú zaujímavé doplnky ako napríklad tunel. Cez ten sa môže dieťa dostať do druhého stanu, prípadne prejde von.

Niektoré stany v tvare domčeka môžu mať ohrádku, ktorá vyzerá ako dvor alebo záhrada.

Veľmi obľúbeným doplnkom je okienko, ktorésa dá často aj otvárať.







Cena

Cena sa líši najmä od materiálu, veľkosti a značky. Najlacnejšie modely z polyesteru nájdete za 15 – 30 €. Sú strednej veľkosti a hodia sa do každej izby.

Väčšie a drahšie stany už nájdete v cenovom rozmedzí od 40 do 100 €. Do tejto kategórie spadajú aj stredne veľké stany Teepee.

A následne sú ešte najdrahšie stany, za ktoré zaplatíte nad 100 €. Tie sú však veľmi pohodlné a kvalitné. Vyzerajú moderne a štýlovo a spravidla sú väčšie.


30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore