Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom konštrukčnej stavebnice pre dieťa

   1min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Konštrukčné stavebnice - Lego


Najdôležitejšou súčasťou v detskom vývoji sú práve rôzne stavebnice pre deti – či už je to konštrukčná stavebnica, stavebné bloky alebo iné stavebné hry.Tieto hračky zlepšujú jemnú motoriku, manipulačné zručnosti dieťaťa, trpezlivosť, predstavivosť a rozvíjajú priestorové videnie. Množstvo vytvorených konštrukcií sa dá uviesť aj do pohybu, dieťa sa učí stavaním pochopiť základy mechaniky. Vlastná dizajnová konštrukcia má pre dieťa veľký význam. Konštrukčné hračky poskytujú nekonečné množstvo možností, sú výborné na rozvoj detskej fantázie. A tak všetky tvary stavebníc kopírujú jednoduchosť. Od legendárnych kociek po drevené stavebnice s tvarmi hranatými, okrúhlymi, s otvormi aj klátikmi, ktorých spájaním tvoríme nové objekty. Skrutky a matice! To je ten najlepší základ pre množstvo stavebníc.

Ak si myslíte, že detská stavebnica je hračka vhodná len pre chlapca, mýlite sa. Zabavia sa ňou chlapci a dievčatá v rôznom veku a sú vhodné tak pre najmenších, ako aj pre staršie deti.





Od manuálnej zručnosti po logiku

Rozvíja totiž nielen šikovné pršteky, ale aj dôležité logické myslenie, myslenie „o krok napred“ , ktoré je pre deti doslova fascinujúcim a návykovým, pokiaľ ho raz okúsi. Len si to predstavte - zrazu si môžete vymyslieť čokoľvek, postaviť to a ONO TO FUNGUJE!


Drevené montážne stavebnice

Plastové stavebnice


Magnetické stavebnice

Stavebnice Lego

30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore