Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme ako vybrať laserové ukazovátka a prezentéry

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Laserové ukazovátka a prezentéry


Či už chystáte internú prezentáciu vo firme, budete sa zúčastňovať konferencie ako speaker, chystáte prednášku alebo školenia, využite dostupné pomôcky, aby vaša prezentácia zožala úspech. Reč je o príležitostiach, kedy sa vám bude hodiť laserové ukazovátko.Laserové ukazovátko vám umožní zefektívniť prezentácie. Vďaka ukazovadlu môžete ovládať svoj počítač na diaľku a venovať sa prednášaniu.








Rozdiel medzi laserovým ukazovátkom a ručným laserom

Laserové ukazovátko (LP)

  • určené na prezentácie, zapínanie v krátkych intervaloch

  • menšia veľkosť - veľkosť pera

  • nižší výkon

  • vyššia triede bezpečnosti


Ručný laserový zameriavač (PL)

  • umožňuje dlhodobejšiu kontinuálnu prevádzku

  • vhodné na outdoorové aktivity, pomocník pri stavebných prácach

  • dlhý dosah - dosvit

  • robustnejšie, väčšia veľkosť - veľkosť baterky

  • vyšší výkon

  • nižšia trieda bezpečnosti - je potrebné obozretné zaobchádzanie








Výkon

Každé laserové ukazovátko je premerané meracím prístrojom. Silnejšie ukazovátka, ktoré majú väčší výkon, môžu človeku ublížiť, napríklad môžete človeka oslepiť.

Výkony ukazovátok sa delia na tieto kategórie:

  • menej ako 10 mW

  • 11–59 mW

  • 60–150 mW

  • viac ako 150 mW







Veľkosť a spôsob ovládania

Laserové ukazovátka majú veľkosť približne ako bežné pero a napájané AAA batériami. Boli konštruované na prezentačné účely, kedy ich užívateľ zapína v krátkych niekoľkosekundových intervaloch.Ovládajú sa jednoduchým spínačom







Spôsob napájania a typ lúča

Aj napájanie je dôležité. Môžete si vyberať medzi batériami a USB nabíjaním . Potom tu máme typy lúča - zvoliť môžete buď klasický , alebo kaleidoskopický.






Farba lasera

Farba laserových ukazovátok je červená, zelená a fialová, modrá a duálna. Duálne ukazovátko má vo svojom tele zabudované moduly, ktoré produkujú dva rôzne laserové lúče. Ide teda o univerzálny nástroj na prezentácie, kedy je možné používať striedavo jeden alebo druhý laser bez nutnosti výmeny ukazovátka. Obvyklé kombinácie sú červený a zelený alebo zelený a fialový lúč.






Bezpečnosť pri používaní

Laserové ukazovátka sú obvykle s výkonom menším ako 5 mW, ale laser s akýmkoľvek výkonom môže spôsobiť poškodenie optických nervov, ak sa na ne pozeráte priamo po dlhšiu dobu. Krátkodobý pohľad na lúč nie je pri týchto výkonoch nebezpečný. Z praktického hľadiska to znamená, že lúče by ste nemali nasmerovať nikomu do očí.

Laserové ukazovátka sú pomerne bezpečné za podmienky, že sa nachádzajú v rukách dospelého, je dobré ho schovávať pred deťmi. K tomu slúži púzdro na ukazovátko. Puzdrá sú klasické, robustné alebo zameriavacie. Hlavne ich schovávajte na nedostupné miesta, jednoducho tam, kam deti nemajú prístup.

Veľa zariadení je dodávaných s batériami, ktoré slúžia na prevádzku diaľkového ovládania. V samotných zariadeniach sú batérie alebo akumulátory pevne zabudované. Batérie nesmú byť likvidované spolu s domácim odpadom. Staré batérie zlikvidujte na mieste alebo ich odovzdajte v obchode. Batérie obsahujú škodlivé látky a preto, niektoré majú na sebe symbol prečiarknutého odpadkového koša a chemickú značku ťažkého kovu.






Laserové ukazovátka ako hračka pre mačku

Laserové ukazovátko využijete nielen pri prezentáciách, ale dobre poslúži aj ako hračka, pokiaľ máte doma mačku. Na love za červeným bodom, ktorý nejde polapiť , môže trvať aj niekoľko hodín, záleží len na vás, ako dlho sa budete chcieť hrať s maznáčikom. Ale pozor, prenasledovanie nehmotnej koristi, je pre vašu mačku z dlhodobého hľadiska neuspokojivé. Aby sa zabránilo frustrácii, nemala by hra s laserovým ukazovátkom trvať príliš dlho. Okrem toho by ste mali svojho parťáka odmeniť. Preto laserové ukazovátka užívajte s rozumom.


12.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore