Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere hrebeňa alebo kefy pre psa

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Hrebene a kefy pre psov

Každý, kto má psíka, musí počítať s tým, že bez ohľadu na plemeno je nutné starať sa o jeho srsť. Niektorý typ srsti vyžaduje dennú a náročnú starostlivosť, inú stačí raz za čas prečesať. Ideálne je začať s česaním už od šteňacieho veku a pravidelne ho opakovať, psík si tak na kefu aj celú procedúru ľahko zvykne, vyhnete sa tým problémom v dospelosti, kedy ho to už len ťažko naučíte. Pomocou kefy, hrebeňa alebo česacej rukavice budete pravidelne odstraňovať nečistoty z kožúška a zároveň masírovať pokožku vášmu štvornohému miláčikovi, ktorá bude pevnejšia a zdravšia.


TIP : V letných mesiacoch pred česaním prezrite srsť a kožu, či v nej nie sú kliešte.






Ako často česať?

Podľa typu srsti zvolíte intervaly česania. Dlhá a jemná srsť sa ľahko rozstrapatí a zachytávajú sa v nej všetky smietky, ale nie je veľmi náročná na údržbu. Pravidelnou starostlivosťou bude vyzerať upravene a elegantne.

Kratšia jemná alebo hustá srsť vyžaduje menej starostlivosti, pretože chlp je pevnejší, hladký a krátky, vďaka tomu sa dokáže ľahšie udržať čistý. Doporučený interval česania je 1-2 x týždenne, samozrejme častejšie po prechádzke v daždi alebo snehu. Ak má psík hustú dlhú srsť je potrebné vyčesávanie 2-3 x týždenne. V období pĺznutia je potrebné vyčesávať srsť denne.

Kožúšok s podsadou je nutné vyčesávať častejšie predovšetkým v období pĺznutia. Psovi vyčesaním uvoľnenej srsti veľmi uľavíte a ušetríte si upratovanie chĺpkov v domácnosti.


Jednoradové hrebene sú ideálne na rozčesávanie dlhej srsti, vyčešete s ňou aj väčšie chumáčiky. Dvojradové hrebene sú vhodné na rozčesávanie kratšej srsti

Furminátory dokážu rozčesať aj najspodnejšie vrstvy srsti. Dokážu ľahko a rýchlo odstrániť vypadnuté chĺpky a nie je potrebné zdĺhavé vyčesávanie srsti obyčajným hrebeňom. Furminátor používame na vyčesávanie voľných chlpov zo srsti krátkosrstých plemien. U dlhosrstých a huňatých plemien psov pracuje furminátor na povrchu srsti, pretože jeho krátke zuby nepreniknú hlbšie do srsti. Pracovný nôž furminátorov má ostro brúsené čelá i boky zubov, ktorých ostré hrany môžu pri častom prečesávaní poškodiť povrchovú štruktúru chlpov, čo môže viesť k strate lesku.


Pre hĺbkové vyčesanie srsti drsnosrstých, huňatých a dlhovlasých psov používajte pre efektívnejšiu prácu trimovacie hrebene.

Masážny odchlpovač je skvelou pomôckou na vyčesávanie voľných chlpov, ktorý zároveň masíruje pokožku našich psov. Gumový masážny ovál si pripevníme na ruku a po smere srsti vyčesávame.


TIP : Ak ide srsť rozčesať komplikovane, pred rozčesávaním použite kondicionér alebo špeciálny sprej.


  • Dlhú srsť vždy najskôr rozčešte riedkym hrebeňom.

  • Češte vždy v smere rastu srsti pod sklonom 45 °, česanie tak bude príjemné a účinné.

  • Začnite s česaním vždy od hlavy.

09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore