Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako pripraviť vlasy na kulmovanie

   3min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Ako pripraviť vlasy na kulmovanie


Na správne kulmovanie vlasov existuje niekoľko názorov. Jeden z nich odporúča umývanie vlasov deň pred kulmovaním. Iný zase uvádza, že si vlasy môžete kulmovať hneď po umytí a vysušení fénom. Najlepšie je vyskúšať obe varianty a následne sa rozhodnúť, ktorú z nich budete do budúcnosti využívať.

Pred samotným kulmovaním by ste vlasy mali ošetriť prípravkom na termoochranu vlasov. Na trhu je ich celá rada. Zaobstarať ich môžete vo forme spreja alebo mlieka. Do vlasov je použite buď pred fénovaním alebo samotným kulmovaním. Termoochranné prostriedky zabraňujú vysilovaniu vlasov, kvôli ktorému dochádza ku štiepeniu, lámaniu a dokonca aj vypadávanie.

Než vlasy začnete natáčať, umyte je len šampónom bez kondicionéru. Potom vlasy vyfúkajte, poriadne rozčešte a začnite s natáčením. Kulmu pred použitím nechajte poriadne nahriať na požadovanú teplotu. Stačiť by mali 2 – 4 minúty. Stylingové produkty akými sú laky, vosky a podobne sa používajú až po samotnom natočení a vychladnutí vlasov. Jedine tak dosiahnete želaný výsledok. Ak by ste vlasy začali upravovať ešte „za tepla“ vlny by nemali dosť času sa zafixovať a vy by ste celú prácu museli opakovať znovu.

Vlasy začnite natáčať od spodnej vrstvy vlasov. Hornú vrstvu si prichyťte buď sponkou, alebo niekoho požiadajte, aby vám vlasy podržal. Až budete mať natočenú spodnú vrstvu, môžete začať natáčať tú hornú. Jedine týmto spôsobom dosiahnete bohaté hrivy. Nezabudnite, že prameň vlasov by na kulme mal zostať natočený maximálne 2 – 5 sekúnd. Nikdy neprekračujte časovú dĺžku 10 sekúnd.


TIP : Čím tenšie pramienok vlasov budete natáčať, tým výraznejšie vlnky si vytvoríte. Ak chcete dať vlasom prirodzený vlnitý vzhľad, natáčajte skôr silnejšie pramene vlasov.





Len správna starostlivosť zaistí dlhé a perfektné kulmovaní

Prípravky, ktoré pred kulmovaním vlasov použijete, sa postupne usadzujú na valci kulmy, a preto by ste ho mali pravidelne čistiť (ideálne po každom použití). Zvyšky, ktoré sa na valci usadzujú, spôsobujú slabšie výkon kulmy, pretože teplo musí najskôr preniknúť usadenou vrstvou prípravkov a až potom, sa dostane k vašim vlasom.





Ako kulmu správne používať

Pomocou kulmy na vlasy si môžete vytvoriť veľké, nadýcháne kučery, malé kučierky ako po trvalej i tenké špirály. Aby ste si mohli vlasy upraviť podľa svojich predstáv, mali by ste vedieť, ako kulmu správne používať. Základom správneho kulmovania je kvalitná kulma s reguláciou teploty a ochranný prípravok, ktorý ochráni vaše vlasy pred nepriaznivými dôsledkami vplyvu vysokých teplôt.

Môžete postupovať 2 spôsobmi. Predeľte si vlasy na 2, resp. 3 časti, podľa ich hustoty. Kulmu držte vertikálne, otočenú svorkou dopredu, a natáčajte na ňu 5 cm pramene vlasov, najlepšie smerom von, teda preč od tváre, ku korienkom. Každý prameň kulmujte 7 – 12 sekúnd, podľa typu vašich vlasov.

Druhou možnosťou, ktorá je vhodná pre ženy s hrubými vlasmi, je pramene vlasov uchytiť do kulmy asi v polovici ich dĺžky, otočiť ju smerom od tváre a vlasy zatočiť až ku korienkom. Vydržte 7 sekúnd, svorku uvoľnite a posuňte kulmu ku končekom vlasov. Vlasy opäť zakrúťte až ku korienkom a držte ďalších 7 sekúnd.

Pre efekt prirodzených plážových vĺn nedotáčejte končeky prameňov. Zadnú časť vlasov môžete točiť smerom dovnútra. Bočné partie vlasov, naopak, smerujte smerom od tváre, aby krásne vynikla. Po kulmovaní nechajte vlasy vychladnúť pár minút a môžete ich tvarovať.

Pri kulmovaní postupujte od spodných vlasov smerom hore a jednotlivé vrstvy si striekajte lakom na vlasy. Vlasy po skončení prehoďte dopredu a späť a prečešte si ich prstami, aby ste sa zbavili prstencov od kulmy.


Vyzerá to tak, že vlny z módy nevyjdú nikdy. Dajú sa robiť na nespočetné množstvo spôsobov a rôznymi metódami. No jedna z najrýchlejších je rozhodne kulmovanie. Tu je zopár skvelých tipov od Luxy Hair...

Väčšina z nás má zaužívaný spôsob, ako si navlniť vlasy a robíme to tak pravidelne. No ak začnete viac experimentovať, zistíte, že s jednou kulmou dokážete vyčariť hneď niekoľko účesov. Stačí inak poukladať vlasy, zmeniť uhol, techniku a hneď vaše vlny vyzerajú celkom inak...


Zdroj www.emma.pluska.sk

Romantická klasika

Tento spôsob používa väčšina žien. Rozčesaný prameň vlasov sa nakrúti na kulmu od začiatku až po koniec. Vzniknú pevné a pravidelné "ruličky". Tie následne jemne upravte prstami.

Kulma vo vašich službách: 5 skvelých spôsobov, ako si efektne natočiť vlasy

Prirodzené vlny

Ak chcete dosiahnuť prirodzenejší look, vezmite prameň cca od úrovne očí, natočte, no nie dokonca. Končeky natočte zvlášť. Takto dosiahnete nepravidelný tvar, ktorý pôsobí prirodzene a ležérne.

Čítajte viac:

VIDEOnávod: Vyčaruj si romantické vlny bez použitia kulmy!

Kulma vo vašich službách: 5 skvelých spôsobov, ako si efektne natočiť vlasy

Dokonalý tvar

Takmer dokonalý tvar docielite, ak natočíte tenší prameň na kulmu s dôrazom na to, aby ste zachovávali medzery.

Kulma vo vašich službách: 5 skvelých spôsobov, ako si efektne natočiť vlasy

Twist

Veľmi hravý a uvoľnený look dosiahnete pomocou twist technike. Zakrúťte prameň a natočte natesno na kulmu. Následne rozdeľte a upravte prstami.

Čítajte viac:

Sexi kučery cez noc: Vykúzlite si ohromujúci účes bez námahy

Kulma vo vašich službách: 5 skvelých spôsobov, ako si efektne natočiť vlasy

Expres

Chcete mať sexi vlny ako modelky z Victoria's Secret? Použite expresnú techniku, vďaka ktorej si behom niekoľkých minút vyčaríte chic účes. Zoberte širší prameň a cca v polovici ho natáčajte. Nedržte však kulmu na jednom mieste, ale posúvajte dole a hore.

Kulma vo vašich službách: 5 skvelých spôsobov, ako si efektne natočiť vlasy

Všetkých 5 techník vám krok za krokom predvedie jedna z najpopulárnejších "hair blogeriek" Luxy Hair. Inšpirujte sa:


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore