Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere dreveného záhradného domčeka pre deti

   4min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Drevený záhradný domček pre deti


Domčeky na hranie pre deti sú jednou z najlepších vecí, ktoré môžete dopriať svojim ratolestiam na záhrade. Deti milujú pobehovanie vonku po záhrade na čerstvom vzduchu a mäkkej tráve. Stávajú sa tak skvelou alternatívou, ktorá deťom poskytne bezpečné a stimulujúce miesto na zábavu a hry. Detské drevené domčeky navyše spestrujú celkový vzhľad záhrady, vďaka čomu sa vytvorí priestor na relax či zábavu nielen pre deti, ale i pre Vás. Drevené domčeky pôsobia nadčasovo a pri dobre zvolenej veľkosti môžu s vašimi najmenšími rásť až do puberty.

Deti majú navyše veľmi radi farebnosť, pestrosť tvarov, rôzne zákutia, rozprávkové či filmové motívy a podobne. Domčeky na hru z vašej mladosti, kde bol dôležitý skôr účel a jednoduchosť, ich dnes už nezaujmú. Potrebujú totiž niečo viac a to viac im vlastnoručnou výrobou dať naozaj nedokáže.


Pri výbere domčeka zvažujte niekoľko faktorov:






Bezpečnosť detského domčeka

Drevené záhradné domčeky pre deti veľmi často stoja na ľahko vyvýšenej platforme. Tu teda hrozí, že dieťa pri vstupe do domčeka bude zakopávať. Drevené domčeky s terasou majú oplotenie, ktoré môže mať ostré rohy . Pri nedostatočnej údržbe si v detskom domčeku z dreva môže dieťatko zapichnúť triesku .





Kde umiestníte drevený domček pre deti?

Pri výbere správneho domčeka , je potrebné zvážiť aj ďalší faktor a to je umiestnenie. Pri rozhodovaní sú hlavnými hľadiskami druh materiálu výrobku, veľkosť a montážna požiadavka. Väčšina zákazníkov si pravdepodobne vyberie drevené domčeky do exteriéru.Drevený domček môžete umiestniť takmer kdekoľvek na zemi, buď na záhrade, na terase alebo na betón .

Ďalším typom dreveného domčeka je ten, ktorý si môžete dať do pieskoviska alebo umiestniť na gumovú podlahu vyrobenú z recyklovaného materiálu. Sú ideálne pre veľmi malé deti a najčastejšie ich nájdete v parkoch, škôlkach alebo školách.Niekedy, bez ohľadu na povrch, majú niektoré základne štyri pevné stĺpiky a sú vyvýšené nad zem. V takom prípade potrebujú schody , aby sa vaše deti mohli dostať dovnútra.


Výhody drevených domčekov

  • robustnejšia a stabilnejšia konštrukcia

  • dostatočný priestor a dobre sa vetrajú

  • neprehrievajú sa na slnku tak ako plastové domčeky

  • ideálne riešenie na záhradu.

  • dlhá životnosť a väčšia odolnosť

  • pôsobia realisticky a sú štýlovým doplnkom na záhrade

  • S ochranou proti vplyvom počasia.

  • môžu byť vybavené šmykľavkou, verandou a rebríkom.


Nevýhody

  • vyššia cena ako pri plastových domčekoch

  • vyššia hmotnosť, sú náročnejšie na manipuláciu

  • náročnejšie na údržbu, drevo je potrebné pravidelne impregnovať

  • nevhodné do interiéru.


TIP : Oceníte skôr masívne drevené domčeky, ktoré odolajú poveternostným vplyvom a ktoré nie je treba často sťahovať a na záhrade nájdu svoje trvalé miesto, v prípade nutnosti manipulácie sú praktickejšie plastové domčeky robustnejšej konštrukcie. Vzhľadovo viac pripomínajú reálny dom.


  • Základné drevené domčeky - jednoducho a účelne spracované drevené domčeky bez širšieho príslušenstva a vnútorného vybavenia, zvyčajne bez podlahy, vhodné aj do bytu.


  • Drevené záhradné domčeky s vybavením - prepracované a stabilné drevené domčeky s vnútornou výbavou a podlahou, prepracovanými detailmi, často je súčasťou predzáhradka, vhodné predovšetkým na záhradu.


  • Vyvýšené záhradné domčeky so šmýkačkou - drevené aj plastové domčeky na stojkách, súčasťou šmykľavka, vhodné predovšetkým na záhradu.


  • Domčeky pre bábiky - tento typ domu sa dodáva vo viacerých verziách, najmä čo sa týka veľkosti. Niektoré sú otvorené na jednej zo stien, takže dieťa môže vidieť interiér a ľahko sa hrať. Zvyčajne sú lacné, malé a ľahko sa prepravujú.





Tip na záver

Keď naše deti vyrastú, môžete tieto domčeky pre deti použiť ako prístrešky alebo malé sklady, ak sú dosť veľké. Dovtedy budú miestom, kde si naše deti môžu rozvíjať svoju fantáziu a kreativitu.






Starostlivosť a údržba dreveného domčeka pre deti

Bezpečnosť domčeka pre deti značne zvýšite, pokiaľ sa o domček správne staráte. Najnáročnejšie na údržbu sú domčeky z dreva. Po určitej dobe je nutné domček natrieť av prípade potreby aj jednotlivé dosky prebrúsiť. Pri výbere farby vždy kúpte tú, ktorá je bezpečná pre deti.








Ceny drevených domčekov pre deti

Vzhľadom k použitému prírodnému materiálu akým je drevo, treba rátať s vyššou cenou ako u plastových domčekov. Cena sa odvíja samozrejme od veľkosti a výbavy. Zjednodušene by sa dalo povedať , že čím viac príslušenstva chcete zahrnúť, napríklad zadné dvere, okná s kvetinovými boxami, verandu alebo komín, tým vyššia bude cena.


30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore