Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere výbavy na squash

   2min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať

Squash - výbava na squash







Aké základné športové vybavenie je potrebné zakúpiť?

Ak plánujete začať prevádzkovať squash, je dobré, aby ste sa najskôr zoznámili so základným squashovým vybavenia. Do základného vybavenia pre squash patrí rakety na squash, loptičky na squash, squashové výplety a squashové tašky.

Squashové rakety

Najdôležitejšou súčasťou celého vybavenia pre squash, bez ktorého sa žiadny hráč squashu nezaobíde, je squashová raketa, vďaka ktorej sa squash radí do kategórie raketových športov. Správny výber rakety je dôležitý a to hlavne z toho dôvodu, lebo squashová raketa ovplyvňuje celkovú kvalitu a výkonnosť hry každého športovca. Nesprávny výber rakety môže zapríčiniť, že vám hra nepôjde a môžete tak jednoducho sa squashom skončiť, a to predsa nechcete. Preto je dôležité si na začiatku hneď povedať, k akému účelu squashovú raketu kupujete, tým mám na mysli, či kupujete squashovú raketu pre rekreačný šport či kupujete raketu pre profesionálne alebo amatérske turnaje. Ďalej je potrebné sa rozmyslieť, aké vlastnosti od squashovej rakety požadujeme a koľko chcete za squashovú raketu zaplatiť.


Squashové loptičky

Squashové loptičky tiež patria k základnému vybaveniu pre squash. V obchodoch sa stretnete s rôznymi typmi squashových loptičiek, ktoré majú tiež rôzne herné vlastnosťami. Každý typ squashového loptičky ovplyvňuje výslednú rýchlosť odrazu. Squashové loptičky sa tiež odlišujú svojou farbou a počtom bodiek.


Squashové výplety

Aj v squashi majú výplety svoje miesto. Ak si kupujete squashovú raketu pre začiatočníkov, postačí vám lacnejší typ už vypletenej rakety. Výplet tu nie je až tak dôležitý. Ak však vyberáte kvalitné squashovú raketu s najnovšími technológiami, tak v tomto prípade výber výpletu určite nepodceňujte. Squashový výplet má totiž rovnako ako pri tenise veľký vplyv na kvalitu celej squashové rakety a jeho zlý výber môže raketu nepriaznivo ovplyvniť.


Obuv na squash

Základom pohodlnej, efektívnej a bezpečnej hry je dobre zvolená obuv. Jej výberu je preto potrebné venovať čas, aby ste si vybrali presne taký model, ktorý skvele sadne vašim nohám, hmotnosti i štýlu hry.

Squash sa hrá na uzavretom kurte a nemali by ste naň vstúpiť s farbiacou podrážkou. Podrážka squashovej topánky musí byť svetlá, resp. nesmú zanechávať žiadne farebné šmuhy.


Oblečenie na squash

Pretože squash a ďalšie sálové športy sú športy dynamické, pri ktorých si užijete prudké šprinty, otočky aj výskoky, na ihrisku sa rýchlo zahrejete. Najvhodnejšie preto je čo najľahšie oblečenie, ktoré zabezpečí potrebné odvetrávanie a ochladzovanie tela.

Ak dávate prednosť univerzálnemu oblečenia, vyberajte si z funkčných materiálov, ktoré dobre odvádza prebytočné teplo a pot, a ktorých strih vám pohodlne sadne aj pri dynamickom pohybe. Siahnuť môžete po kraťasoch či nohaviciach a funkčných tričkách, tielkach alebo topoch .


Squashové tašky

Aby bolo vaše vybavenie pre squash v bezpečí a chránené, tak neváhajte a rozhodne si kúpte squashovú tašku, ktorá je veľmi často nazývaná ako "BAG". Športová taška pre squash patrí do základnej výbavy každého hráča squashu, tenisu a badmintonu. Obyčajná taška ("igelitky") alebo cestovná taška a batoh rozhodne nie je adekvátna náhrada, ktorá nahradí kvalitné a funkčné tašku na squash. Väčšina bagov sú určené nielen pre tenis, ale určite sa hodí pre squash a badminton - naše športové tašky sú teda určené pre všetky raketové športy.


ZDROJ www.mastersport.sk

29.12.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  






Návrat hore