Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere robotických a interaktívnych zvieratiek

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Robotické a interaktívne zvieratká

Dieťa príde na to, že so starostlivosťou o zviera prichádzajú rôzne povinnosti, ktoré nejde odložiť na neskôr a budujú v nich pocit zodpovednosti a empatiuRobotický pes, či iné robotické zviera je vhodnou imitáciou skutočného zvieraťa. Interaktívne hračky vyžadujú určitú interakciu - aktivitu od detí.







Môže sa moje dieťa hrať s robotickým zvieratkom aj na prechádzke?

Neodporúčame to. Robotické zvieratká sú typom hračiek, ktoré sú určené na hranie v interiéri. Sú pomerne citlivé na pád na tvrdú podložku a vadí im aj prach a podobne.






Vyberajte podľa veku

Funkcia robotických a interaktívnych zvieratiek sa často odvíja od veku dieťaťa, pre ktorý sú určené. Pre menšie deti je dôležité, že vydávajú zvuky a majú najrôznejšie svetelné efekty. Tie staršie potom ocenia, keď hračky reagujú na dotyk alebo sa dokonca dajú jednoduchým spôsobom programovať.

Robotické zvieratká

Pokiaľ dávate prednosť klasickým zvieratkám a nie vzhľadu robotov budúcnosti, ale zároveň chcete svojim deťom ponúknuť ich funkcie, budú pre vás robotické zvieratká ideálne. Sú určené pre široké spektrum vekových skupín a okrem iného aj podľa toho ponúkajú rôzne funkcie, ktoré zodpovedajú starým vašim potomkom.

Interaktívne zvieratká

Interaktívne plyšové deti zaujmú zvuky, svetlami či inými funkciami. Môžu deťom pomôcť s prvými slovami, učia ich geometrické tvary alebo farby. Interaktívne hračky majú schopnosť hrať pesničky, hovoriť riekanky, ukazovať obrázky a pod. Niektoré interaktívne hračky vedia aj chodiť, tancovať alebo reagovať na určené povely. Sú v podobe klasických plyšových hračiek, pre deti sa stávajú milými kamarátmi.


  • Interaktívne hračky pre bábätká do 12 mesiacov – často hračky, ktoré spievajú uspávanky alebo vydávajú príjemnú a pre deti upokojujúce melódiu.

  • Interaktívne hračky pre deti od 1–3 rokov veku – väčšinou sa jedná o farebné plyšáky, ktoré deti učia prvé slová, farby, zvieratká a pod.

  • Interaktívne hračky pre predškolákov a staršie deti – tieto hračky môžu mať všetky už vymenované funkcie, ale môžu deťom pomôcť naučiť sa aj abecedu, základné počty, apod.

02.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore