Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako používať infralampu

   4min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Ako používať infralampu


Infralampy môžete bezpečne používať na ľubovoľnej časti tela, na liečbu nespočetných zdravotných stavov a kožných problémov.

Tu je návod ako používať infralampu pre rôzne stavy:


1. Úľava od bolesti

Infračervené svetlo tiež účinne pomáha v boji proti bolestiam.Umiestnite lampu na stoličku, poličku, stôl alebo akékoľvek miesto, kde sa viete dostať do blízkosti svietidla. Seďte vo vzdialenosti aspoň 45 – 60 cm od lampy. Použite okuliare na ochranu očí alebo okuliare na zablokovanie infračerveného svetla. Dovoľte ošetrovanej oblasti sa zohriať len natoľko, kým to viete ešte pohodlne tolerovať. Každých pár minút jemne zmeňte polohu. Používajte lampu 15 až 20 minút/sedenie až do 3 sedení denne. Nadužívanie neprinesie žiadny ďalší prínos. Ak ju používate na hlavu (dutiny, bolesti hlavy, rast vlasov, kongescia atď.) – nepoužívajte viac ako 10 minút na sedenie. Vždy používajte časovač, pretože teplo vás uvoľní tak, že môžete zaspať.

2. Anti-aging a rejuvenizácia pokožky

Seďte asi 30 až 60 cm od lampy. Nastavte časovač na 5 minút. Každá oblasť pokožky môže byť ošetrovaná najviac 5-6 minút. Na ochranu očí používajte ochranné okuliare. Terapiu opakujte každé 2 – 3 dni. Odolajte pokušeniu používať infralampu 7 dní v týždni – vaša pleť potrebuje čas na obnovu a liečbu po každej terapii (to znamená, že sa tvorí nový kolagén!). Používajte ju 4-5 krát týždenne.


3. Kožné problémy - akné, rany, popáleniny, vredy, vyrážky. infekcie

Na kožné problémy je infralampa ideálnym pomocníkom.Infračervená lampa dokáže zabíjať infekcie, ktoré sú odolné voči antibiotikám a môže veľmi urýchliť hojenie rán. To sa hodí najmä v prípade, že máte po nejakom úraze. Nielen, že sa vám do rany nedostanú baktérie, navyše ju môžete aj rýchlejšie zahojiť.

Ak chcete liečiť kožné problémy pomocou infračervenej terapie, postupujte podľa vyššie uvedených pokynov pre rejuvenizáciu pokožky. Pred ošetrením ľubovoľnej oblasti tela musí byť pokožka čistá a zbavená pleťových olejov alebo krémov,mohlo by dôjsť k ich neprimeranému zahrievaniu, čo by mohlo mať za následok skôr poškodenie tkaniva


4. Regenerácia po fyzickej záťaži

Pokiaľ za sebou máte naozaj náročné cvičenie, môže vám infračervené svetlo pomôcť so zotavením sa . Infračervené svetlo zlepší elasticitu svalov a zlepší prekrvenie svalov. Vďaka tomu budete po cvičení fit oveľa skôr. Na prehriatie svalov sa dá infralampa použiť aj pred cvičením . Majte na pamäti, že to v žiadnom prípade nenahradí dostatočné precvičenie, môže vám ale významne pomôcť.




Možné vedľajšie účinky infralampy

Vo všeobecnosti sa terapia infralampou osvedčila ako úplne bezpečná a bez vedľajších účinkov:


  • Môže spôsobiť bolesti hlavy a vyčerpanie, pretože telo potrebuje veľa energie pre procesy hojenia a vytvárania mitochondrií, ktoré sú dôsledkom infraterapie. Našťastie, terapia červeným svetlom nikdy nemôže zapríčiniť spálenie, pretože zariadenie neuvoľňuje žiadne UV žiarenie.

  • Teplo môže spôsobiť mierne dočasné začervenanie pokožky (nie je to popálenie), ktoré za niekoľko hodín zmizne.

  • Potenciálne nebezpečenstvo znamená infralampa hlavne pre vašu pokožku a oči – ale iba ak ju nadmerne používate alebo ignorujete pokyny. Pri použití na hlave a tvári používajte ochranné okuliare. A nikdy viac ako 10 minút.

  • Aby ste predišli popáleniu pokožky, vždy seďte vo vzdialenosti, kde je teplo na pocit ešte komfortné. Nemusíte sa obávať, toto svetlo neopaľuje.

  • Nepoužívajte lampu na zranenia počas prvých 24 hodín. Môže zvýšiť zápal. Po uplynutí 24-hodinovej periódy je lampa vynikajúca pre väčšinu zranení.

  • Nepoužívajte éterické oleje, pleťové vody ani krémy na pokožku pred použitím lampy. Oleje sa môžu zahriať a popáliť pokožku.

  • Nedotýkajte sa infračervenej lampy, keď je horúca.

  • Liečba infračervenou lampou je kontraindikovaná pre niektoré druhy rakoviny kože, ktoré sa môžu použitím svetla zhoršiť.




Použitie infralampy

Použitie infralampy je pomerne jednoduché. Môžete ju použiť na ľubovoľnej časti tela. Dôležité je však dodržiavať určité pravidlá, vďaka ktorým vám lampa pomôže najlepšie:


  1. Od lampy vždy seďte 45 – 60 cm. Nie viac ani menej. Takýto odstup je najlepší pre červené svetlo, ktoré sa potrebuje dostať do pokožky.

  2. Lampu používajte 10 – 15 minút, v závislosti od vášho problému. Netreba viac.

  3. Dôležité je pravidelné opakovanie. Pri bolestivých problémoch sa snažte opakovať sedenie 2 – 3-krát denne. Pri skôr kozmetických úpravách postačí jedno sedenie za 2 – 3 dni.

  4. Neočakávajte výsledky hneď na druhý deň. Prvé sa objavia po 2 – 6 týždňoch. Viditeľné a väčšie výsledky po 3 – 4 mesiacoch.





Infralampa a jej nežiaduce účinky

Infralampy vo väčšine prípadov nemajú nežiaduce účinky. Občas sa však môžu objaviť:


  • začervenanie pokožky, ktoré je však len dočasné,

  • bolesti hlavy alebo vyčerpanie, pretože telo sa regeneruje a vytvára veľa energie na hojenie,

  • pri nadmernom použití môže byť nebezpečná pre pokožku a oči. Preto ju vždy používajte podľa pokynov.





Infrasauna alebo radšej infralampa

Na začiatku tejto recenzie sme varovali pred tým, aby ste si neplietli infralampu s infrasaunou. Ide o dva úplne odlíšené procesy. V čom sú ale tie najväčšie rozdiely?


Infrasauna

  • prehrieva celé telo

  • v infrasaune človek potí.

  • očista tela od nežiaducich nielen chemických látok, ktoré sa v telu postupne usadzujú





Niektorí ale do infrasauny nemôžu, a tak sú ideálnym riešením infralampy . Kedy sa teda hodí infralampa lepšie?


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore