Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako vybrať vákuový čistič pórov a pleti

   5min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Vákuové čističe pórov a pleti






Princíp fungovania čističov pleti

Vákuový čistič pórov využíva vákuovú technológiu, ktorou sa odstraňujú z pleti nečistoty. Čistič ťahom vzduchu vytvorí podtlak, čím vzniká vákuum, pomocou ktorého čistí póry. Takéto čistenie je vhodné pre mužov aj ženy. Vákuový čistič je navyše možné využiť pre všetky typy pleti, dokonca aj citlivú. Pri čistení je však prispôsobiť silu sania podľa vášho typu pleti.






Pre koho sú čističe pleti určené?

Hoci sa starostlivosť o pleť spája každému automaticky so ženami, už dávno to neplatí. Nielen ženy sa chcú páčiť, v dnešnej dobe sa o seba stará aj veľa mužov. A čistenie pleti k tomu samozrejme patrí tiež. Koniec koncov, akné a čierne bodky sa nevyhýbajú bohužiaľ ani im. Vákuový čistič pleti je väčšinou vhodný pre všetky typy pleti. Pri používaní je len potrebné prispôsobiť silu sania a nájsť vhodný nadstavec.







Výhody používania čističa pleti

  • odstraňuje nečistoty z pleti, čistí upchaté póry

  • pleť zbavuje nežiaducich čiernych bodiek

  • spomaľuje proces starnutia buniek

  • pleť jemne prekrvuje a masíruje

  • pleti navracia pevnosť, pružnosť a mladistvý vzhľad

  • pleť zbavuje odumretých buniek a podporuje tvorbu nových

  • čistenie bez podráždenia a začervenania

  • vhodný pre všetky typy pleti







Nadstavce čističov pleti

Vákuové čističe pleti sú dodávané aj s rôznymi nadstavcami. Pokiaľ teda chcete vákuový čistič pleti a odstraňovač čiernych bodiek naplno, striedajte nadstavce podľa potreby. Jednotlivé prístroje môžu mať až 2 – 6 typov hrotov s rôznymi funkciami, ktoré vám pomôžu dostať sa do všetkých miest na tvári a prispôsobia čistenie aj vášmu typu pokožky. Samozrejme, nasledovné rozdelenie je len orientačné, v návode si prečítate, či sa nadstavce zhodujú s týmito alebo nie. Ak sa


  • Nadstavec s najmenším otvorom– na jemné sanie pre citlivú pokožku a oblasť nosa

  • Širší nadstavec – zvládne silnejšie sanie pre väčšie plochy ako krk a dekolt

  • Oválny nadstavec – je ideálny na ťažko dostupné miesta okolo nosa a úst

  • Peelingový nadstavec – nielen čistí pleť, ale aj pomáha odstrániť odumreté čiastočky pokožky. Pre dokonalý efekt by ste ho mali používať dva krát týždenne.







Intenzita sania

Každý vákuový čistič pórov má určitú intenzitu sania. Je to vlastne parameter, ktorý určuje, ako vysoký je sací výkon. Niektoré modely umožňujú túto intenzitu prepínať. Ak je vaša pleť citlivá na tlak, zvoľte najnižšiu intenzitu. Ak je odolnejšia, sací výkon môžete zvýšiť. Ide o intuitívny prístroj, rýchlo sa teda zorientujete.






Spôsob napájania

Stretnúť sa môžete s napájaním na batérie AA, alebo AAA, akumulátorovým pohonom, ale aj napájaním cez kabel. Každá možnosť má svoje pre a proti.

  • Batériové napájanie – batérie sa časom vybíjajú, preto ak sa vám takéto čistenie osvedčí, je možné, že časom sa používanie vákuového čističa na náhradných batériách predraží.

  • Akumulátor – najobľúbenejšia voľba, ktorá vás nebude obmedzovať v pohybe. Odpadajú starosti s dokupovaním batérií. Výdrž na jedno nabitie počíta v niekoľkých minútach - rádovo 10 minút. Samotné čistenie pórov však dlhšie netrvá a do ďalšieho dňa sa určite stihne nabiť na plný výkon. Vyberajte Li-On akumulátory, u ktorých výkon s ubúdajúcimi percentami neklesá.

  • Napájanie zo siete – je pre domáce použitie prístroja na ústupe. Môže vás síce čiastočne obmedzovať v pohybe (a kábel prekážať), no zato máte po ruke pomôcku, ktorá kedykoľvek pracuje na plný výkon.






Funkcie vákuového čističa pleti

V závislosti od výbavy a pokročilosti vákuového čističa pleti má najčastejšie nasledujúce funkcie:

  • Hĺbkové čistenie pórov - základná funkcia všetkých čističov pleti. Odstraňuje prebytočný kožný maz, odumreté kožné bunky a ďalšie nečistoty. Očistená pleť bude ľahšie dýchať. Čistenie by malo prebiehať úplne bezbolestne.

  • Efekt vákuového liftingu pleti - podtlak stimuluje prúdenie krvi a zásobovanie kožných buniek živinami. Je prevenciou pred tvorbou vrások, vypína ochabnuté kontúry a stimuluje tvorbu kolagénu a elastínu. Prístroj tiež pleť jemne masíruje.

  • Metóda mikrodermabrázie - drahšie modely sú vybavené špeciálnymi diamantovými nadstavcami, ktoré obrusujú staré odumreté kožné bunky a zároveň ich aj odsáva. Súčasne sa využíva na odstraňovanie pigmentových škvŕn, jaziev a lézií po akné a iných nedokonalostiach pleti. Pri správnej aplikácii podporuje tvorbu nových kožných buniek, na pleť pôsobí ozdravujúco.







Ako vákuový čistič pórov používať

Pre dokonalý výsledok sa odporúča pred čistením pleť napariť po dobu 10 – 15 minút alebo si ju nahriali horúcim uterákom. Póry sa vďaka tomu otvoria a čistenie bude o to účinnejšie.

Potom si vyberte vhodný nadstavec a nastavte intenzitu sania. Na jednom mieste by ste mali prístroj podržať po dobu 2 – 3 sekundy. Pomaly ním takto pohybujte po celej tvári a podľa potreby vymieňajte jednotlivé nadstavce. Nakoniec si na tvár priložte studený uterák. Póry sa tak uzavrú, čo zabráni vniknutiu nových nečistôt. Pleť nakoniec ošetrite vhodným krémom. Nezabudnite očistiť nadstavce prístroja — najlepšie pod tečúcou vodou.







Je ošetrenie pleti vákuovým čističom bolestivé?

Použitie čističa pórov by nemalo bolieť, ale prináša so sebou riziko vzniku modrín alebo podráždenia pokožky, ak použijete nesprávne nastavenie alebo ho necháte na jednom mieste príliš dlho. Pre väčšinu typov pleti sú tieto zariadenia úplne bezpečné. Majú viacero nastavení výkonu, ale mali by ste ich vždy spustiť na najnižšom nastavení a postupne ho zvyšovať, ako vám to bude pohodlné. Okrem modrín môže nesprávne používanie akéhokoľvek odsávacieho zariadenia viesť k malým prasknutým krvným cievkam pod povrchom kože.

Porozprávajte sa so svojím lekárom alebo špecialistom na starostlivosť o pleť, ak máte citlivú pokožku, aktívne akné alebo iné kožné ochorenie. Vyhnite sa nadmernému používaniu týchto zariadení a nikdy ich nepoužívajte na poškodenú pokožku.



Celý proces čistenia pleti pomocou vákuového čističa pórov






Pred použitím

Pred použitím otvorte póry teplou vodou (najlepšie uterákom namočeným v teplej vode, priložte ho na pleť na niekoľko minút), vďaka tomu sa nečistoty ľahšie vysajú. Pred použitím pleť naparte alebo použite teplý mokrý uterák, či krém na odstránenie čiernych bodiek, cca 5 minút, aby sa póry otvorili. Pleť musí byť aj dobre hydratovaná. Pohybujte čističom pomaly po pleti. Nečistite jedno miesto príliš dlho, aby ste pleť nepoškodili. Vytiahnite akné, čierne bodky, nečistoty. Ak sú čierne bodky príliš hlboko, používajte zmäkčovací krém. Po čistení použite tónovaciu vodu alebo studenú vodu na uzatvorenie pórov.







Použitie čističa

  1. Odstráňte make up a umyte si pleť.

  2. Použite teplý vlhký uterák alebo naparte pleť – póry musia byť otvorené.

  3. Aplikujte zmäkčovací krém na uvoľnenie čiernych bodiek.

  4. Vyberte si hlavicu podľa preferencií a stavu pleti. Vždy začínajte s najslabším stupňom satia.

  5. Začnite pohybovať čističom po pleti pomaly z jednej strany na druhú, rovnakým tempom. Nezdržiavajte sa na jednom mieste pridlho, pretože to môže spôsobiť malé zranenie. Netlačte a neodťahujte prístroj kolmo hore. Nečistite jedno miesto dlhšie než tri sekundy, lebo hrozia modriny a začervenanie.

  6. Po čistení je potrebné póry uzavrieť. Použite na to ľadový uterák, studenú vodu, či tonikum na stiahnutie pórov. Môžete aplikovať aj masku na stiahnutie pórov.

POZOR: nečistite jednu oblasť tváre príliš dlho (maximálne 3 sekundy), môže to spôsobiť začervenanie alebo fialový odtieň pleti. Ak sa farba pleti zmení, okamžite ukončite užívanie. Priložte studený a teplý uterák a navštívte lekára.







Po použití

Po každom použití vákuového čističa pleti jeho saciu hlavicu opláchnite teplou vodou. Nechajte saciu hlavicu vyschnúť na vzduchu. Nepokúšajte sa vyčistiť hlavnú jednotku opláchnutím vodou, pretože nemusí byť práve vodeodolná, zistite si to. Ak chcete vyčistiť hlavnú jednotku, utrite ju mäkkou navlhčenou textíliou.


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore