Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom stojanovej vŕtačky

   1min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Stojanové vŕtačky



Typ vŕtačiek, s ktorými sa v bežných domácnostiach stretnete len zriedkavo. Stojanové vŕtačky cielia predovšetkým na profesionálnych remeselníkov, ktorí vyžadujú milimetrové vŕtanie v kombinácii s maximálnym komfortom. Stojanové vŕtačky sú dostupné v robustnejších verziách s vlastnou pracovnou plochou, prípadne v menších prevedeniach určených na stôl. Ich základom je elektromotor, z ktorého je energia distribuovaná elektronicky regulovanou prevodovkou alebo vymeniteľnými remenicami ku vretenu. Na to je následne pripevnené skľučovadlo, do ktorého je možné umiestniť vrtáky a bity podľa požiadaviek používateľa.





Ako si vybrať stojanovú vŕtačku?

Pri kúpe stojanovej vŕtačky môžete v zásade natrafiť na dva typy — vŕtačku s elektronicky regulovateľnou prevodovkou, respektíve na stojanovú vŕtačku s remeňovým prevodom. Klinový remeň umožňuje na pohonných kolesách vymieňať remeň v závislosti na tom, či práve potrebujeme pomalé otáčky a veľkú silu, alebo budeme musieť na prácu využiť vyššiu rýchlosť. Výhodou takéhoto typu vŕtačky je, že sa dokáže efektívne prispôsobiť opracovávanému materiálu.



Na použitie v domácnosti vám bez problémov postačí 350 W stojanová vŕtačka s klinovým remeňom a možnosťou päťstupňovej regulácie rýchlosti. Vďaka adaptibilnému skľučovadlu využijete v tomto prípade vrtáky a bity až do veľkosti 16 mm. Ak však potrebujete zariadenie určené na profesionálne použitie, obzerajte sa po vŕtačke s výkonom najmenej 1 000 W. Odpoveďou pre vás môže byť 1 550 W stojanová vŕtačka s piatimi stupňami regulácie výšky a maximálnymi otáčkami na úrovni 2 650 za minútu.

08.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore