Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom interaktívnej knižky pre deti

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Interaktívne knižky pre deti - Didaktické hračky


Interaktívne knihy odovzdávajú deťom zábavnou formou prvé znalosti. Vybrať môžete didaktické knihy pre najmenších alebo didaktické hračky pre predškolákov a školákov.







Interaktívne knihy pre deti prebúdzajú kreativitu

Majú za úlohu dieťa baviť a zabaviť, podporiť kreativitu a väčšinou ho aj vzdelávať. Je známy fakt, že deti i dospelí si lepšie pamätajú informácie, ktoré ich zaujímajú alebo ktoré sa dozvedeli cez osobnú skúsenosť. Či už interaktívne knihy obsahujú texty, alebo nie, všetky majú vizuálne prvky: často klasické ilustrácie, prípadne 3D predmety kombinované s maľovaným pozadím. Interaktívne knihy pre deti sú najvhodnejšie pre predškolákov a deti na prvom stupni ZŠ. S akými typmi interaktívnych kníh sa môžete stretnúť?

Kúzelné čítanie

Séria kníh kúzelné čítanie učí deti hravou formou. Ku knihe je k dostaniu elektronická ceruzka. V kombinácii ceruzky a knihy deti získavajú nové znalosti a zároveň majú možnosť si znalosti precvičiť. Mnoho kníh zo série vzniklo v spolupráci s detskou psychologičkou .



Hovoriaca ceruzka

Interaktívne knihy prepojené s hovoriacou ceruzkou ponúkajú dieťaťu komplexný zážitok a zapájajú jeho zrak aj sluch. Predstavte si napríklad rozprávkovú knižku o Popoluške s ilustráciami a s trochou textu. K ikonám na krajoch stránok knihy stačí priložiť hovoriacu ceruzku a hneď začne deťom predčítať rozprávku, alebo ich vyzve, aby hľadali konkrétny obrázok/postavu: keď deti potom priložia ceruzku k nájdenému obrázku, dozvedia sa, či zvolili správne, alebo nie. Hovoriaca ceruzka môže vydávať aj rôzne zvuky.


Knižky s vysúvacími a pohyblivými predmetmi

Ďalším rozšíreným typom interaktívnej knihy pre deti je knižka s hrubšími stránkami z kartónu/pevného papiera vhodná pre predškolské deti. Súčasťou stránok sú predmety, ktoré môže dieťa objavovať (napríklad vytiahnuť psíka schovaného v búde), alebo ich môže posúvať (a treba pomôcť vláčiku prejsť z jednej stanice do druhej).


Interaktívne knihy pre deti môžu byť aj textilné

Deti predškolského veku budú milovať textilné interaktívne knižky. Ide o knihy, ktoré sú celé utvorené najčastejšie z plsti. Pomocou našitých gombíkov, suchých aj klasických zipsov, vreciek, povrázkov a rôznych predmetov dieťa otvára vchod do stanu, rozhrnuje závesy v izbičke knižného hrdinu, pripína slniečko s mráčikmi na oblohu, vyberá bielizeň z práčky a vešia ju na šnúru.


Priestor pre vlastné ilustrácie a kresbu

Aj klasické textové knižky môžu v čitateľovi prebudiť kreatívnu činnosť a náladu. Stačí, ak majú priestor na umelecké vyjadrenie dieťaťa a umožnia mu kresliť na voľné stránky, spájať po sebe idúce čísla pre vznik portrétu, alebo dokresliť chýbajúce časti stromov a postáv.




30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore