Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Ako správne používať kulmofén




Môže použitie kulmofénu poškodiť vlasy?

Pravidelný styling a tepelná úprava vlasov horúcim vzduchom samozrejme môže poškodiť vlasy. Aby ste riziko poškodenia znížili, vykonávajte tepelnú úpravu vlasov čo najšetrnejšie. Investujte do kulmofénu s ionizáciou, ktorá dodá vlasom prirodzenú vlhkosť a lesk a navyše má aj antistatické účinky.

Používajte tiež ochranné prostriedky určené na tepelnú úpravu vlasov – naneste ich vždy tesne pred začiatkom stylingu alebo pred sušením. Na vlasoch vytvárajú ochranný film, používajte ich aj v prípade, že si vlasy tepelne upravujete len minimálne.




Ako správne používať kulmofén

Na záver je dobré spomenúť pár rád a tipov, ako kulmofén efektívne používať. Pri nesprávnej alebo nešetrnej manipulácii by ste si totiž mohli vlasy skôr či neskôr poškodiť. Ako postupovať pri stylingu a čomu sa vyhnúť?


  1. Nechajte kulmofén nahriať. Prístroj najskôr zapnite tak, ako by ste pracovali so žehličkou a dajte mu nejaký čas na zahriatie. Ak by ste ho začali používať veľmi skoro, nebol by výsledný vzhľad rovnomerný. Je potrebné nechať kefu zahriať na teplotu, ktorá je pre styling vášho typu vlasov ideálna.

  2. Ak máte veľmi jemné vlasy, neprekročte hranicu 190 °C.

  3. V prípade tvrdých, nepoddajných vlasov môžete zvoliť teplotu vysúšanie až 250 °C.

  4. Nesnažte sa proces vysúšania urýchliť vysokou teplotou.

  5. Použite ochranný prípravok na tepelný styling. Vlasy dôkladne ošetrite, čím ich ochránite pred poškodením vplyvom pôsobenia tepla.

  6. Rozdeľte vlasy na rovnaké pramene, tým zaistíte rovnomernejší vzhľad. Začnite od zadnej strany a postupujte po bokoch až k hornej časti.

  7. Pracujte s vlasmi šetrne. Rukami chyťte prameň vlasov a sušte jemne. Postupujte prameň po prameni, od korienkov ku končekom a po celej dĺžke vlasov schádzajte konštantnou rýchlosťou.

  8. Nechajte každý prameň chvíľu vychladnúť. Vďaka tomu znížite množstvo tepla prechádzajúceho používania a predídete tak nečakanému poteniu, čo by mohlo zničiť celú doterajšiu prácu s vlasmi.





Mokré, vlhké alebo suché vlasy?

Niektoré kulmofény sú natoľko pokročilé, že nezáleží na tom, či pri použití máte vlasy mokré, polosuché alebo úplne suché. Úpravu suchých vlasov však odporúčame vykonávať pri súčasnom použití parnej funkcie, ktorú mnohé kulmofény ponúkajú. Nedochádza tak k nadmernému vysušeniu a poškodeniu vlasov. Pre optimálne výsledky sa vždy riaďte pokynmi výrobcu.


Mokré vlasy tepelnou úpravou veľmi rýchlo strácajú vlhkosť. To vedie k ich presušeniu a následnému lámaniu. Z tohto dôvodu sa vôbec neodporúča natáčať vlhké alebo mokré vlasy kulmou. Pokiaľ chcete minimalizovať negatívne účinky vysúšania a tvarovania vlasov kulmofénom alebo fénom, začnite tým, že vlasy dôkladne vysušíte uterákom. Potom použite ochranné vlasové prípravky vhodné pre tepelnú úpravu a vysúšajte nižšou teplotou. Vysoké teploty použite až na tvarovanie účesu a len po nevyhnutne nutný čas. Účes zafixujte studeným vzduchom.

09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore