Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom keramickej ochrany laku

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Keramická ochrana laku


Keramická ochrana laku je najodolnejší typ ochrany, ktorú máme v ponuke. Keramický nano povlak chráni lak auta po dobu až 3 rokov pred poveternostnými vplyvmi, chemikáliami, UV žiarením aj drobnými škrabancami a uľahčuje následnú údržbu auta. Lak po aplikácii keramiky extrémne odpudzuje vodu aj nečistoty, disponuje vysokým leskom a schopnosťou tzv. kvapôčkovanie.







Prečo zvoliť keramickú ochranu laku?

Keramika na auto má mnoho predností, ale tou najzaujímavejšou je predovšetkým doba ochrany. Tá je u nami ponúkaných keramických povlakov dva až tri roky. V porovnaní s prírodnými voskami, ktoré chránia lak auta okolo troch mesiacov, je to veľký skok. Syntetické vosky majú výdrž v ideálnych podmienkach až jeden rok, stále je to však neporovnateľne menej. Tým samozrejme výpočet výhod nekončí. Keramika je odolná voči chemikáliám aj vysokým teplotám, chráni lak aj pred drobnými škrabancami, ale predovšetkým dodá špičkový lesk a extrémne odpudzuje vodu aj špinu. Následná údržba vozidla je veľmi jednoduchá, vozidlo stačí umyť šampónom, veľakrát postačí opláchnuť iba vodou.






Keramická ochrana nielen na lak, ale aj na plasty alebo alu kolesá

Keramiku môžete aplikovať aj na ďalšie časti vozidla a najväčší zmysel majú práve alu kolesá. V oblasti kolies je jednak najväčšie znečistenia a tiež najvyššie teploty. Preto tu bežné vosky nie je možné aplikovať a aj tie syntetické príliš dlho nevydržia.






Keramika na kolesá

Jej najväčšou devízou je schopnosť odpudzovať vodu a nečistoty a je odolná aj voči chemikáliám. V praxi to znamená, že vám po aplikácii odpadne mnohokrát náročné čistenie kolies, nečistoty sa na ne takmer neusádzajú a spravidla ich stačí opláchnuť vodou, prípadne umyť šampónom. To u nechránených kolies je nemožné a je potreba používať agresívne prípravky, štetce a kefy, ak chcete mať kolesá krásne čisté. Pýtate sa, aký má zmysel aplikovať







Keramika na plasty

Použitie keramickej ochrany má význam tak na nové, tak staršie plasty. Tým starším dodá rýchlo späť čierny a matný vzhľad, ktorý si už plasty udržia po dobu až dvoch rokov. Ďalšie vlastnosti sú rovnaké ako u povlaku na lak, teda vysoká odpudivosť vody aj nečistôt, ochrana pred UV žiarením a ľahká údržba. Pri nových plastov platí to isté s tým, že nové plasty vďaka keramickému povlaku nevyblednú a budú stále ako nové. Aj napriek vyššej obstarávacej cene ako u klasických prípravkov na kolesá alebo plasty, sa nákup jednoznačne oplatí práve kvôli spomínaným vlastnostiam a neporovnateľne dlhšou výdržou.







Ako keramickú ochranu aplikovať

Keramická ochrana už nie je len výsadou detailingových centier, aplikáciu zvládne s trochou šikovnosti a naštudovaním postupu každý. Aplikácia nie je zložitá, ale je potrebné dodržať určité zásady, aby keramický povlak správne plnil svoju funkciu. Nezabudnite, že povlak vydrží na aute až 3 roky, takže ak niečo zanedbáte, bude veľmi ťažké to napraviť. Najdôležitejšie na celej aplikácii je príprava laku a v prvom rade je dôležitý jeho stav.


  • Ak sa o svoje auto dobre staráte, nejazdíte do autoumyvárne a lak je vo veľmi dobrom stave bez výraznejších hologramov a škrabancov, bude postačovať pripraviť lak ručne.

  • V prípade, že lak auta je v horšom stave, s hologramy a kruhovými škrabancami, bude nevyhnutné lak pred aplikáciou strojovo rozleštiť, inak postráda aplikácia keramickej ochrany zmysel.


ZDROJ www.ahifi.sk


11.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore