Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere elektricky vyhrievaného oblečenia a doplnkov

   6min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať




Elektricky vyhrievané oblečenie a doplnky

Vyhrievané oblečenie predstavuje skvelý spôsob, ako sa udržať v teple aj v tom najchladnejšom počasí, keď už nepostačuje bežná tepelná izolácia.

Vo chvíľach, kedy sa strieda fyzická aktivita s nečinnosťou, ale aj pri vysokých teplotných výkyvoch alebo v núdzových situáciách. Elektricky vyhrievané oblečenie tak ocenia najmä lyžiari pri sedení na lanovke, poľovníci na čakané, montéri pri opravách terénu, cyklisti pri zimnom tréningu, horolezci v extrémnych podmienkach, záchranári v horách, ale aj ľudia v ďalších profesiách a pri rôznych športových aktivitách. Určite vám spríjemní aj chladné zimné večery doma pri televízii.






Ako ohrev v oblečení funguje?

Vyhrievanie obstarávajú uhlíkové alebo kompozitné vlákna, ktoré poskytujú ohrev na báze infračervených vĺn. Okrem toho, že vás infračervené vlny zahrejú, zlepšujú zároveň aj prekrvenie organizmu.

Obe technológie ponúkajú niekoľko stupňov výhrevu , takže si podľa svojich potrieb vyberie každý. Oblečenie je napájané dobíjacou batériou alebo powerbankou, oboje poskytuje mnoho hodín nepretržitého ohrevu.

Batériu nosíte so sebou, nie je ale nijako ťažká a prakticky o nej ani neviete. Batéria je umiestnená niekde pri oblečení, napríklad v špeciálnom vrecku na mieste, kde ničomu nevadí. Je možné ju vybrať a potom pohodlne dobiť. Batéria je s karbónovými vláknami, ktoré sa starajú o vyhrievanie, prepojená pomocou kábla, ktorý je možné tiež pohodlne schovať alebo odopnúť.


Aby ste pochopili, aké sú medze použitia elektrického ohrevu, kedy má zmysel ho použiť a čo nám jeho použitie môže skutočne poskytnúť, je vhodné si uvedomiť, aké množstvo energie ste schopní týmto spôsobom telu dodať.

*

Elektricky vyhrievaná kukla alebo čiapka

Po jej obvode sú umiestnené karbónové vlákna, ktoré zaisťujú dokonalú distribúciu tepla. Uhlíkové vlákna vďaka vyžarovaniu infračervených lúčov majú pozitívny vplyv aj na krvný obeh. Opäť si môžete zvoliť ideálnu intenzitu ohrievania podľa aktuálnej potreby alebo podľa počasia. Dobíjacia lítiová batéria poskytuje dostatok energie pre až 8 hodín nepretržitého ohrevu.




Elektricky vyhrievaný nákrčník

Často má tri rôzne teplotné úrovne (34, 39 a 44 ° C), z ktorých je možné vybrať. V závislosti na tepelnej úrovni vydrží batéria až 5 hodín. Nákrčník býva vyrobený z veľmi mäkkej fleecovej tkaniny, ktorá zaručuje príjemné a pohodlné nosenie a je možné ho chemicky čistiť.



Elektricky vyhrievané tričká a mikiny

Obľúbené sú aj vyhrievané mikiny a tričká, ktoré môžete využiť podľa svojej potreby. Sú vyrobené z príjemného a kvalitného materiálu, predovšetkým z bavlny. Práve vďaka bavlne sú vyhrievané tričká a mikiny dokonale pohodlné. Prímes polyesteru im potom dáva svoje unikátne, predovšetkým odolné vlastnosti, aby dlho vydržali.



Elektricky vyhrievaná bielizeň

Ďalšou obľúbenou a hlavne nepostrádateľnou súčasťou vyhrievaného oblečenia, ktoré má najväčší efekt, keď teplota klesne, je vyhrievaná termobielizeň. Samotná kvalitná termobielizeň dokáže v zime skvele zahriať a vyhrievanú termobielizeň o to viac. Hodí sa napríklad , ak pracujete vonku , ale aj pre turistov alebo športovcov . Zákazníci si vyhrievanú termobielizeň obľúbili predovšetkým na lyže, bežky a iné zimné športy.



Elektricky vyhrievaná bunda alebo vesta

Elektricky vyhrievané bundy môžu byť rôzne. Niektoré vyhrievajú len oblasť chrbta a hrudníka, ďalšie vás budú hriať na hrudi, obličkách, ramenách aj golieri. Odolnosť proti vode a vetru je samozrejmosťou. Väčšinu výrobkov môžete bežne prať v práčke a mnohé je možné dať aj do sušičky. Než si vyhrievanú bundu zaobstaráte, zaujímajte sa o jej údržbu, nech vás to potom nezaskočí. Ak si zaobstaráte model s predĺženým chrbtom a nastaviteľným pásom, zabránite tak tepelným stratám.



Elektricky vyhrievaný bedrový pás

Lokálne teplo tiež vedie k zmierneniu napätia a celkovej úľavy od bolesti. Pomáha predovšetkým pri problémoch s obličkami, močového mechúra, pri menštruačných bolestiach, bolestiach pečene a žlčníka. Lokálne teplo tiež vedie k zmierneniu napätia a celkovej úľavy od bolesti. V závislosti na tepelnej úrovni vydrží batéria až 5 hodín. Nie je objemný, a tak ho môžete schovať pod oblečenie.

Ponúka tri rôzne teplotné nastavenia. Uťahuje sa pomocou širokého popruhu zakončeného suchým zipsom.




Elektricky vyhrievané nohavice

Elektrické vyhrievanie z uhlíkových vlákien vo vnútri podšívky nohavíc poskytuje účinnú ochranu a udržuje naše nohy a pás v teple celé hodiny, dokonca aj v extrémne chladných podmienkach.

Tretina vyhrievacích zón je umiestnených spredu na kolene a vzadu v páse, čím sa zabezpečuje rovnomerné rozdelenie tepla po tele.



Elektricky vyhrievané ponožky alebo podkolienky

Najľahšie človek prechladne od nôh, preto je veľmi dôležité mať neustále nohy v suchu a teple. Od studených nôh sa pocit chladu rýchlo šíri na celé telo. S vyhrievanými ponožkami už tento problém riešiť nebudete. Zoženiete aj modely napájané pomocou bežne dostupných AA batérií. Ich výhodou je, že na rozdiel od nabíjacích akumulátorov nie ste odkázaní na nabíjačku a niekoľkohodinové dobíjanie. Jednoducho stačí vymeniť batérie a hrejete sa ďalej. Nové alkalické batérie vydržia vyhrievať ponožky asi 3 hodiny.









Elektricky vyhrievané vložky do topánok

Vyhrievané anatomicky tvarované vložky do topánok sú mäkké a pohodlné, udržujú teplé a suché chodidlá. Tepelné vložky až do veľkosti 46. Univerzálne veľkosti - niektoré modely možno tiež upraviť na požadovanú veľkosť nohy jednoduchým zastrihnutím podľa vyznačených čiar. Batérie v púzdre možno ľahko a bezpečne upevniť okolo lýtka alebo členka. Pásky na suchý zips umožňujú ich upevnenie okolo nôh. Stielky sú vyrobené z elastického materiálu, ktorý poskytuje dostatočné tlmenie nárazu nôh. Vložky do topánok sú umiestnené medzi ponožkou a topánkou. Sú vhodné do všetkých typov topánok, dokonca aj do lyžiarok a pracovných topánok

Nízke napätie je úplne bezpečné za mokra i pri prípadnom priamom styku vložiek s pokožkou. Nízky odber energie zaručí že vložky vám budú fungovať celé hodiny.









Elektricky vyhrievané rukavice

Pokiaľ ide o rukavice, vo vyhrievanej verzii zoženiete palčiaky aj rukavice s prstami, takže záleží na vás, ktorý typ vám bude vyhovovať viac. Ovládanie ohrevu je veľmi jednoduché, obvykle si tiež môžete vybrať z viacerých režimov tepla, takže si hrejivosť môžete do veľkej miery sami riadiť podľa aktuálneho počasia či potreby. Nabitie batérií trvá tri až štyri hodiny a výdrž môže byť aj sedem hodín pri najnižšom výkone.









Elektricky vyhrievané oblečenie pre psov

Zvlášť menšie plemená psov a tí, ktorí nemajú dostatok teplej srsti, môžu byť v zime náchylní na teplotu, ktorá je často aj dosť nízko pod nulou. Rovnako sú na tom aj tí psy, ktorí žijú po celý rok v byte. Vyhrievané oblečko pre psov ich tak ochráni pred mrazmi a prípadnými zdravotnými komplikáciami.






Ako dlho ma také oblečenie bude hriať?

To záleží predovšetkým na režime, ktorý u vyhrievaného oblečenia zapnete.S vyššou teplotou vyhrievania je samozrejme spojená aj väčšia spotreba energie.

Väčšina ponúka 3 rôzne režimy vyhrievania.


  • Prvý stupeň (zelené podsvietenie) vyhrieva na teplotu okolo 40 °C a výdrž akumulátora je cca.6 hodín.

  • Druhý stupeň vyhrievania (oranžové podsvietenie) vyhrieva na teplotu okolo 50°C výdrž akumulátora cca. 5 hodín.

  • Tretí stupeň vyhrievania (červené podsvietenie) vyhrieva na teplotu okolo 60 °C výdrž akumulátora cca. 3-4 hodiny.






Hlavným limitujúcim faktorom je kapacita prenosných zdrojov elektrickej energie

V súčasnosti sú najčastejšie využívané články lítium-iónové (Li-Ion) a lítium-polymérové ​​(Li-Poly), ktoré dosahujú mernú kapacitu podľa robustnosti prevedenia 12-16 Wh/100 g. To znamená, že pri hmotnosti batérií asi 500 g môžeme získať na jedno nabitie približne takú energiu, akú vyžiari za hodinu ľudský organizmus, ktorý je v pokoji.


TIP :Jednotlivé kusy oblečenia je možné pripojiť k jedinému akumulátoru.






Skladovanie a údržba batérií

Batériu (prípadne celý produkt vrátane batérie) je vhodné skladovať na tienistom a suchom mieste v teplotách medzi 10 až 20 °C. Ak predpokladáte, že produkt nebudete dlhšiu dobu používať, je lepšie batériu nabiť a aspoň raz za mesiac opäť dobiť na 100% kapacity. Dodržiavaním týchto pokynov zabránite rýchlemu úbytku menovitej kapacity batérie v priebehu jej životnosti






Výplne sú nezničiteľné

Výplne sú veľmi trvanlivé, pri dobrom zaobchádzaní takmer nezničiteľné a hlavne nenápadné, sú vo vnútornej podšívke, blízko pri tele. Panely sú rozmiestnené v odeve tak, aby teplo bolo rovnomerne rozložené.


09.11.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  






Návrat hore