Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Vyberte si plaveckú bójku alebo bezpečnostný plavák

   1min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať

Plavecké bójky

Plavecká bójka je vynikajúca pomôcka, ktorá poskytuje plavcom bezpečie a viditeľnosť pri plávaní v otvorených vodách. Niekedy sú označované aj ako nafukovacie bóje, plávacie vaky alebo bezpečnostné plaváky.Výrazná farba bójky zaisťuje vašu dobrú viditeľnosť pre všetky rôzne lode, člny, vodné skútre a ostatných plavcov ste totiž dobre viditeľní, a preto sa vám môžu včas vyhnúť.






Výhody plaveckých bójok

  • Zvyšujú viditeľnosť pri plávaní v jazerách, moriach a iných otvorených vodných plochách. Jasná farba plaveckej bóje je navrhnutá tak, aby bola viditeľná na vodnej ploche a tak vás ľudia okolo ľahko uvidia.

  • Zaručia bezpečie v prípade kŕča alebo únavy poslúžia ako záchytná pomôcka “plavák”, poskytujú tak možnosť oddýchnuť si a prečkať kým naberiete silu pokračovať v plávaní.

  • Plavecké bójka by nemala chýbať žiadnemu plavcovi na otvorenej vode.

  • Plaveckú bójku môže využívať plavec každej úrovne, od triatlonistov až po nováčika.

  • Pohodlne sa upevní popruhom na pás a voľne pláva za vami.

  • Nezavadzia a nespomaľuje.

  • Vyfúknutá bójka nezaberá veľa miesta.


Väčšina bójok má oranžovú farbu, ale niektoré sú dostupné aj v iných výrazných farbách. Vyrobené bývajú z PVC a nylonu. Na povrchy môžu byť použité aj špeciálne vodeodolné nátery. Švy sú najčastejšie zatavené alebo prešité.

Plavecká bójka bez úložného priestoru

Jednoduchá a cenovo najdostupnejšia plavecká bójka. Neposkytuje úložný priestor a jej jedinou a hlavnou úlohou je zvýšiť viditeľnosť plavca a tak ho chrániť pred loďami, vodnými skútrami alebo paddlermi a taktiež poskytuje možnosť oddýchnuť si pri ťažkostiach počas plávania.


Plavecká bójka s úložným priestorom

Používaním plaveckej bójky a suchého vaku v jednom, tak ste nielen dobre vidieť, ale zároveň máte istotu bezpečne uložených osobných vecí, ktoré máte stále v suchu a pri sebe.

Plavecké bójky s úložným priestorom sú okrem nafukovacej komory vybavené aj odkladacou (úložnou) komorou, ktorá poskytuje veľký úložný priestor, do ktorého ľahko umiestnite kľúče, peňaženku, okuliare, energetický gél, fľašu vody, rýchloschnúci uterák a pod


30.12.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  






Návrat hore