Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme ako vybrať najlepšiu žehliacu kefu na vlasy

   4min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Žehliace kefy na vlasy


Iste doma máte fén na vysúšanie vlasov, kulmu či žehličku, ktorá vlasy vyžehlí. A čo tak zaobstarať si multifunkčného pomocníka, ktorý toto všetko zvládne tiež. Elektrická kefa na vlasy je taká malá revolúcia v úprave vlasov.Na trhu sú dostupné elektrické žehliace kefy, rotačné a ionizačné. V každom prípade dokážu vytvoriť požadovaný účes rýchlo a perfektne.





Rozdiel medzi žehličkou na vlasy a žehliacou kefou

Žehlička na vlasy narovnáva kučery pomocou dvoch povrchov s použitím vysokej teploty. Ak si nevyberiete žehličku na vlasy zo šetrného materiálu (napr. keramického alebo turmalínového), vlasové vlákna sa môžu vplyvom vysokej teploty ľahko poškodiť.


Žehliaca kefa narovnáva vlasy pomocou štetín z rôznych materiálov a pri nižšej teplote ako bežné žehličky. Elektrická kefa na vlasy je preto skvelou voľbou aj pre poškodené alebo jemné vlasy. Okrem toho sú mnohé žehliace kefy vybavené najnovšími technológiami, ktoré sú šetrnejšie k vlasom a dokážu im dodať lesk alebo odstrániť ich krepatenie. Žehliaca kefa na vlasy možno vďaka jeho šetrnosti používať denne.






Prečo si zaobstarať žehliacu kefu na vlasy?

Zatiaľ čo bežne musíte najprv vlasy vysušiť fénom (a ideálne cez guľatú kefu, aby ste im dodali na objeme) a až potom vlasy rovnáte žehličkou, elektrická kefa toto stíha súčasne. Po úprave sú vlasy rovné, lesklé a nestrácajú na objeme.Úplne najväčšou výhodou je, že budete mať vlasy rozčesané a upravené veľmi rýchlo.


  • použitie na všetky typy vlasov, či už kučeravé, jemné, nepoddajné

  • pri žehlení kučeravých vlasov je šetrnejšia než klasická žehlička na vlasy

  • práca s elektrickou kefou je rýchla a pohodlná

  • kombinuje zároveň žehlenie a česanie - čas úpravy vlasov sa zníži až na polovicu

  • použitie elektrickej kefy eliminuje strapatenie vlasov, takže sa vlasy neničia

  • účes nestratí na objeme

  • niektoré žehliace hrebene ponúkajú i ionizačné funkcie






Akú žehliacu kefu vybrať

Či už si vyberiete na úpravu vlasov ktorýkoľvek model, svojim vlasom prospejete. Napríklad pri vyrovnávaní nepoddajných a veľmi kučeravých vlasov používa s rovnakým efektom elektrická kefa oveľa nižšiu teplotu, než klasická žehlička na vlasy.


Okrúhle žehliace kefy

Okrúhle žehliace kefy na vlasy sa vo všeobecnosti považujú za vhodnejšie na úpravu dlhých vlasov.


Ploché (lopatkové) kefy

Žehliaca kefa na vlasy má najčastejšie plochý tvar, ktorý pripomína lopatku, no stretnete sa aj s okrúhlou žehliacou kefou. Tie v tvare lopatky umožňujú na jeden ťah vyrovnať väčšie množstvo vlasov, čím je úprava účesu rýchlejšie ukončená.





Ionizácia

Žehliaca kefa s touto funkciou produkuje záporné ióny (anióny), ktoré neutralizujú nežiaduce katióny vo vlasoch a zároveň ich vyživujú. Vlasy vďaka ionizácii neelektrizujú, nelámu sa a sú lesklejšie. Pri žehliacich kefách na vlasy ide o štandardnú funkciu a ponúkajú ju aj tie najlacnejšie modely.






Povrchová úprava kefy

Kvalitné kefy používajú moderné technológie v podobe keramického alebo turmalínového povrchu pre optimálnu teplotu a zníženie rizika tepelného poškodenia.

Keramický povrch používa väčšina výrobcov, uvoľňuje negatívne ióny, čím mininalizujú elektizovanie vlasov, dodávajú im lesk a hebkosť. Kefy sa zväčša rýchlejšie nahrejú a sú cenovo dostupnejšie

Turmalínový povrch má tiež antistatické účinky uvoľňovaním negatívnych iónov.






Materiál štetín

Podľa toho, či máte vlasy jemné alebo hrubé, budete vyberať štetiny i povrch kefy.Materiál štetín je veľmi dôležitý parameter - ak si zakúpite kefu s nekvalitnými či nevhodnými štetinami, znižujete komfort pri úprave vlasov a samozrejme riskujete poškodenie vlasov, rozštiepenie končekov či ich nadmerné vysušenie.

Hroty štetín s nylonovým zakončením nepoškodzujú a nedráždia pokožku hlavy a dodávajú vlasom jemnosť a hladkosť. Ak má kefa na konci hrotov gulôčky bude vhodná na husté a pevné vlasy, ktoré sa nebudú počas úpravy účesu zachytávať.






Ergonómia a hmotnosť

Rukoväť -by mala mať vhodný tvar, aby sa vám dobre držala v ruke, manipulácia s kefou musí byť intuitívna a príjemná. Drahšie modely ponúkajú polstrovanie rukoväte.

Displej a tlačidlá -by mali byť umiestnené tak, aby ste na ne pohodlne dosiahli. Niektoré modely disponujú funkciu uzamknutia tlačidiel, aby sa zamedzilo neúmyselnému prepnutiu teploty.

Hmotnosť -tak ako aj pri ostatých prístrojoch na úpravu vlasov je dôležitá. S ťažkou kefou by vás pri dlhšej úprave mohla bolieť ruka. Preto vyberajte kefy s váhou nižšou ako 500 g. Nezbúdajte, že čím bude hmotnosť nižšia, tým sa vám s kefou bude lepšie pracovať.






Regulácia teploty

Každá žehliaca kefa udáva v parametroch svoju minimálnu aj maximálnu teplotu.Poväčšinou pracujú v teplotnom rozmedzí od 80 do 220°C. Niektoré modely ponúkajú na výber len z dvoch teplôt, no štandardom sú skôr tri voliteľné teploty. Drahšie kefy možnosti regulácie rozširujú ešte viac a vyberať môžete z niekoľkých teplôt. Rýchlosť zahriatia sa pohybuje od 15 do 90 sekúnd. Väčšina žehliacich kief je však zahriata a pripravená na použitie za menej než jednu minútu.


Odporúčaný rozsah teplôt

  • Jemné vlasy vyrovnávajte pri teplote 170 – 200 °C.

  • Pre normálne vlasy zvoľte teplotu 190 – 210 °C.

  • Husté vlasy vyrovnávajte pri najvyššej teplote 210 – 230 °C.





Automatické vypnutie

Funkcia, ktorá zaručí bezpečnosť prístroja, ak kefu náhodou zabudnete vypnúť, po cca. hodine nečinnosti sa vypne sama.Doba, kedy sa kefa automaticky vypne samozrejme závísí od konkrétneho modelu.






Ako používať žehliacu kefu na vlasy

Žehliaca kefa dokáže vlasy uhladiť, narovnať, ľahko vysušiť a dodať im objem. Jeho používanie je veľmi jednoduché a rýchle. Pomocou žehliaceho hrebeňa si môžete dokonale upraviť vlasy aj medzi jednotlivými umývaniami alebo ich osviežiť počas dňa. Ako používať žehliacu kefu?


  • Žehliacu kefu používajte len na vlhké alebo suché vlasy. Pred použitím sa uistite, že sú vaše vlasy aspoň na 80 % suché - elektrická kefa nemôže nahradiť sušič vlasov.

  • Správne pripravené vlasy dopomôžu k rýchlejšiemu vyrovnávaniu a minimalizuje sa riziko ich poškodenia.

  • Pred úpravou na vlasy neaplikujte žiadne stylingové prípravky ako napr. tužidlo, lak či gél.

  • Ak máte veľmi jemné vlasy a bojíte sa ich poškodenia, môžete na ne aplikovať ochranný prípravok.

  • Aby ste vlasy čo najmenej zaťažovali, je vhodné dodržiavať odporúčané teploty.

  • Pred vyrovnávaním s kefou by mali byť vlasy rozčesané.

  • Pre dosiahnutie najlepších výsledkov vlasy najprv rozdeľte na niekoľko širokých prameňov a potom každý prameň prečešte kefou na vlasy.

  • Pri úprave vlasov pomocou žehliacej kefy postupujte pomaly od korienkov ku končekom.

  • Jemným otáčaním žehliacej kefy môžete ľahko dosiahnuť maximálny objem alebo vytvarovať konce smerom dovnútra alebo von.

  • Na záverečnú úpravu účesu použite stylingový prípravok (napr. lak na vlasy, lesk na vlasy alebo uhladzujúce sérum), aby ste zvýšili účinok žehliacej kefy.


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore