Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako vybrať vhodnú vodácku bundu

   1min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať

Vodácke bundy


Všetci vodáci, najmä kajakári, sa nezaobídu na divokých a studených riekach celoročne, na pokojnej vode v chladnom počasí, bez dobrej vodáckej bundy, ktorá im zaistí sucho a ochranu pred chladom a odrením.Vodácka bunda chráni telo vodáka pred priamym kontaktom s vodou, prispieva k tepelnej pohode. Priedušné materiály naviac umožňujú odparovanie telesnej vlhkosti pri dostatočnej vodeodolnosti.

Pre rafting, jazdu na otvorenom člne či jazdu na kajaku sú vhodné bundy dlhého strihu. Pre jazdu v uzavretom kajaku je vhodná bunda krátkeho strihu do pása, ktorá sa dobre nosí s ochrannou “špricdekou”

Moderné typy búnd sú z nepremokavého príjemného priedušného materiálu s neoprénovými manžetami na rukávoch, pri krku a v páse, ktoré výborne tesnia. Niektoré modely búnd sú vyrábané s možnosťou stiahnutia v páse na suchý zips.






Latexové manžety

Špeciálnu pozornosť venujte latexovým manžetám, ktoré môžete ostrým nožom alebo nožnicami skrátiť a prispôsobiť ich veľkosť svojim potrebám. Dbajte však na to, aby bol rez hladký, aby nedošlo k natrhnutiu a poškodeniu manžety.

Manžety zaručujú perfektné tesnenie, ale sú veľmi náchylné na poškodenie. Chráňte ich pred priamym slnkom, ktoré latex môže tiež poškodiť.






Starostlivosť o vodácke bundy

Vodácke bundy a nohavice po každom použití nechajte poriadne preschnúť na vzduchu. V prípade zašpinenia použite na vyčistenie mydlový roztok a hubku.

Bundy ani nohavice nikdy neperte v práčke, nečistite chemickými prípravkami a nevystavujte ich ani príliš vysokým teplotám. Ani sušenie na priamom slnku použitým materiálom neprospieva.


29.12.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  






Návrat hore