Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom chrániča matraca do detskej postieľky

   1min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať




Chránič matraca


Užitočným a nepostrádateľným doplnkom do detskej postieľky je aj chránič matraca. Používa sa ako medzivrstva medzi prestieradlom a matracom. Je odolný voči vlhkosti, antibakteriálny a hypoalergénny. Môže vám ušetriť mnoho starostí a vyriešiť nejeden problém pri nočnej “nehode” drobca.


Ako vybrať vhodný chránič matraca?

Od chrániča matraca by ste mali očakávať predovšetkým to, aby bol priedušný a nepriepustný, jedine tak ochránite matrac pred prípadným vyliatím tekutiny. Väčšina chráničov disponuje elastickými popruhmi na rohoch, ktorými sa ľahko zachytí o okraj matraca, aby sa pri pohybe nekrčil a nekĺzal. Taktiež sa dá ľahko vyzliecť a vyprať v práčke.

  • tepelná izolácia - príjemne zahreje aj pri nižších teplotách vzduchu

  • antialergická zložka - takýto chránič je vhodný pre všetkých alergikov

  • jednoduchá prateľnosť - chrániče sa nemusíte báť prať v práčke; do sušičky však chrániče nedávajte, pokiaľ to nie je povolené od samotného výrobcu

  • umývateľnosť - špinu jednoducho zmyjete navlhčenou handričkou





Starostlivosť o chránič matraca

Starostlivosť o väčšinu chráničov nie je vôbec náročná. Je však potrebné dbať na pravidelné pranie. Než však chránič umiestnite do práčky, starostlivo si prečítajte jeho štítok. Na ňom nájdete, na koľkých stupňoch sa chránič môže prať, či je možné ho žehliť alebo umiestniť do sušičky. Väčšina chráničov vydrží teploty cez 60 stupňov Celzia.

Chrániče je nutné prať okamžite po ich znečistení, inak sa môže stať, že prípadné nečistoty už nepôjdu vyprať. Vždy ich tiež nechajte dôkladne preschnúť. Nikdy chránič nenavliekajte na matrac vlhký.




30.12.2022, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore