Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom RC lodí

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

RC lode


Ak chcete zmeniť monotónnu zábavu s deťmi na niečo zaujímavejšie, potom sú RC lode ideálnou voľbou. Dieťa sa naučí zručnosti, trpezlivosti a navyše spolu strávite príjemné chvíle pri zostavovaní najrôznejších modelov lodí.Lode na diaľkové ovládanie sa vyrábajú v rôznych prevedeniach. Môžete mať rýchly čln, pohodovú rybársku loď alebo napríklad veľkú vojnovú loď s detailmi. Obľúbenosti sa tešia predovšetkým vďaka ľahkému ovládaniu a nenáročnosti na údržbu . To sú vlastnosti, ktoré zaručujú, že loď na diaľkové ovládanie nepotrebujete žiadne špeciálne zručnosti.


Môžete si vybrať medzi elektromotormi a spaľovacími motormi. Ak ste sa rozhodli pre ponorku, vyberajte modely vybavené kvalitnou kamerou. Pri obidvoch typoch dôsledne pred vypustením skontrolujte stav batérie, aby sa mohli bez problémov vrátiť.





RC loď s elektromotorom vs. RC loď so spaľovacím motorom

Môžete opäť vyberať aj podľa typu motora; a rovnako tak ako u ostatných RC modelov.


RC lode s elektromotorom sú v tomto ohľade oveľa menej náročné. RC lode poháňané spaľovacím motorom sú tiež o dosť hlučnejšie, ich výhodou je ale vysoký výkon a sú tak rýchlejšie ako lode s elektromotorom.

RC lode a člny so spaľovacím motorom dosahujú vyššie rýchlosti, vyžadujú starostlivú údržbu, kde je nutné dopĺňať špeciálne palivo, nastavovať motor a dbať pritom na bezpečnosť a čistotu.Pokiaľ teda máte doma vášnivého pretekára – loď so spaľovacím motorom je ideálnym darčekom práve pre tohto muža.






Typy RC lodí


RC rýchlostné člny


RC mini lode

RC vojenské lode

RC plachetnice

Tá nie je poháňaná motorom, ale vetrom. Vyžaduje tak veľa trpezlivosti predovšetkým v začiatkoch. Jej riadenie prebieha pomocou natáčania plachiet, rovnako ako je to pri veľkých plachetniciach. V ponuke máme ale aj RC plachetnice s pomocným elektromotorom, vďaka ktorému bez problémov doplávate k brehu, aj keď prestane fúkať vietor.


RC zvážacie loďe

RC ponorky

RC ponorky sa delia podľa druhu ponoru, a to buď na ponorky s dynamickým alebo statickým ponorom. Dynamický ponor znamená ponorenie za pomoci kormidiel a motora, v prípade zastavenia sa ponorka samovoľne vynorí. Pri statickom ponorení ponorka nasaje do nádrží vodu a ponorí sa bez nutnosti zapnutého motora.RC Ponorky odporúčame používať iba v čistej vode a len v miestach, kde vidíme na dno. Pri ponáraní je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť, pod hladinou sa skracuje dosah vysielačov.

Sety RC lodí

Môžete tu zaobstarať ako kompletné sety lodí , ktoré sú vhodnými darčekmi pre mužov, ktorí chcú so svojim RC modelom rovno vyraziť von bez toho, aby ho predtým museli zložito zostavovať; alebo RC lode v podobe stavebníc, ktoré potešia predovšetkým vášnivých modelárov.


02.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore