Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom náradia pre ženy

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Náradie pre ženy - ako vybrať


Práve pre vás dámy bola navrhnutá špeciálna sada náradia pre ženy, ktorá vám umožní nielen dotiahnuť uvoľnené skrutky, ale napríklad aj primontovať poličku.





Ako sa líši náradie pre ženy od normálneho?

Napriek tomu, že muži možno povytiahnu nad náradím určenom špeciálne pre ženy obočie, pekný dizajn a jasné farby rozhodne neznamenajú horšiu kvalitu. Náradie pre ženy zodpovedá všetkým štandardom kvality a odolnosti, len s tým rozdielom, že okrem funkčnosti, ergonómie poteší aj štýlovým dizajnom.

  • Prepracovaná ergonómia - okrem vzhľadu sa však dámske náradie od toho bežného líši aj ergonomickým prevedením, ktoré je prispôsobené jeho užívateľkám.

  • Znížená hmotnosť - hlavnou výhodou je teda predovšetkým znížená hmotnosť aj menšia veľkosť, vďaka ktorej si s opravami okolo domu pohodlne a bez námahy poradia aj drobné ženy s menšími rukami.


Nenechajte sa mýliť peknou ružovou farbou – pri výbere náradia pre ženy treba brať rovnako ako pri nákupe klasického náradia ohľad na celý rad kritérií. A aké to sú?





Typ náradia

Či už náradie kupujeme v sade alebo po jednotlivých kusoch, vždy treba zvážiť predovšetkým to, či dané náradie vôbec nájde v našej domácnosti využitie. Úplným základom by mali byť predovšetkým skrutkovače , ktoré patria k najčastejšie používanému typu náradia vôbec. Okrem toho ženy ocenia najmä akuvŕtačku , ktorá uľahčí prácu nielen pri vešaní obrazu, ale napríklad pri montáži nábytku a uťahovaní skrutiek. Hodiť sa môžu aj imbusy, prípadne kladivo a kliešte. Naopak píla či brúska budú vo väčšine prípadov skôr zbytočnou investíciou, pretože pri bežných drobných opravách v domácnosti nájdu využitie len málokedy.





Počet kusov

Pokiaľ sadu náradia kupujete prvýkrát, možno vás zvádza vyberať podľa často uvádzanej ceny za jeden kus náradia. Tento údaj však môže byť veľmi zavádzajúci – niektorí výrobcovia totiž do výpočtu tejto ceny započítavajú nielen náradie, ale aj napríklad zahrnutý spojovací materiál.





Pohon

V prípade, že je súčasťou sady náradia s elektrickým pohonom, je dôležité skontrolovať, že je súčasťou balenia aj akumulátor, prípadne nabíjačka . U niektorých výrobcov je totiž potrebné ich zakúpiť zvlášť.





Ergonómia

Najmä pri náradí pre ženy je potrebné dbať na výber náradia s vhodnou ergonómiou, a to najmä z hľadiska ovládania. V praxi to znamená, že by mali byť všetky ovládacie prvky na dosah, aby sme mohli s náradím jednoducho a bezpečne manipulovať. Jednoducho povedané, náradie jednoducho musí padnú do ruky ako uliate.





Materiál

Okrem ergonómie je poznávacím znakom kvalitného náradia predovšetkým materiál, z ktorého je vyrobené. V ideálnom prípade by malo byť z vysoko kvalitnej ocele. Skontrolujte tiež prevedenie plastových častí – mali by na seba perfektne dosadať a neprehýbať sa, v opačnom prípade vám náradie príliš dlho nevydrží. Ďalej sa vyhnite najmä produktom s ostrými hranami, prípadne dokonca vytŕčajúcimi skrutkami. Nielen, že náradie pravdepodobne nebude príliš kvalitné, ale taktiež môžete pri jeho používaní ľahko prísť k úrazu.




Skladovanie

Kvalitný by mal byť aj box či kufrík, v ktorom je sada náradia spravidla v predaji. Ideálne je prevedenie v plaste či plechu, vždy by však mal byť obal dostatočne pevný a odolný poškriabaniu.


08.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore