Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Boxerské vybavenie - kompletný prehľad boxerských potrieb

   2min.
   besporty.sk
   redakcia
   zdielať




Boxerské vybavenie - kompletný prehľad boxerských potrieb


Čo všetko potrebujete pre boxovanie? Okrem nevyhnutného nadšenia, vôľe a odolnosti vydržať náročný tréning, sú to aj boxerské potreby. Poďme si ich prejsť.


Čo vás napadne, keď sa povie box? Áno, boxerské rukavice.







1. Boxerské rukavice

Boxerských rukavíc je na trhu obrovský výber. Klasické boxerské rukavice sú z kože, lacnejšie sú zo syntetiky. Kožené rukavice vás budú stáť od 30 eur vyššie, ale počítajte radšej asi s dvojnásobnou sumou.

Okrem rukavíc na box môžete kúpiť aj MMA rukavice, vrecové rukavice, a potom vyberať podľa veľkosti. Predpísaná súťažné veľkosť je 10 oz (uncí), pre tréningy sa používajú väčšinou väčšie rukavice (až 20 oz), pre deti a ženy sú v ponuke aj menšie - 6-8 oz.

Vybrať môžete medzi rukavicami na klasický box, thai box, kickbox, ale aj na rôzne formy MMA.

Tie najdrahšie rukavice sú ušité ručne z pravej kože.







2. Boxerské lapy

Boxerské lapy nesmú chýbať pri žiadnom tréningu, pri ktorom sa cvičí rýchlosť a reakcia so sparring partnerom. Určené sú pre údery rúk i nôh. Používa ich väčšinou tréner na tlmenie úderov. Jednoducho sa nasadia na ruky a vykrývajú sa nimi boxerské výpady.

Líšia sa opäť podľa rozmerov, použitého materiálu, zvyčajne stoja do 40 eur.






3. Chránič hlavy - Boxerská prilba

Ďalšou dôležitou ochrannou pomôckou je prilba. Tú by mal mať vo výbave každý, kto sa venuje bojovým športom. Pri kúpe prilby v prípade, že sa budete venovať sparingu, odporúčame vybrať prilbu s lícnicami. Opäť, si vždy overte, že je helma testovaná. Následky potom asi poznáte.







4. Boxovacie vrecia

Ďalšou tréningovú pomôckou sú boxovacie vrecia. Tých je hneď niekoľko druhov a ďalej sa líšia podľa použitého materiálu, ceny a rozmerov. Medzi základné tipy patrí závesné boxovacie vrece do stropných držiakov, boxovacie trenažéry a boxovacie hrušky. Pre samostatný tréning sú nevyhnutné.






5. Boxerské chrániče

Box je fyzicky náročný šport a môže byť aj nebezpečný. Preto je potrebné sa poriadne chrániť. Základom sú chrániče zubov, ďalej sa používajú chrániče hlavy, hrudníka, alebo chrániče holení.







6. Bandáže pod boxerské rukavice

Pod každé rukavice patria boxerské bandáže, ktorými sa omotávajú kĺby na prstoch. Vďaka nim rukavice lepšie držia a bandáž chráni kĺby namáhaných rúk. Bavlnená omotávka, ktorá absorbuje pot a spevňuje ruku v rukavici. Prípadnou alternatívou sú spodné rukavice.



09.11.2022, zdroj: besporty.sk, autor: redakcia  






Návrat hore