Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom galvanickej žehličky na tvár

   11min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Galvanické žehličky na tvár


Tento typ prístroja je vhodný nielen pre profesionálne kozmetické salóny, ale aj na domáce použitie. Vďaka procesu ionizácie prenikajú ionty priamo do jednotlivých vrstiev pokožky. Pôsobením týchto iontov získajú bunky lepšiu schopnosť absorbovať všetky výživové látky z krémov, masiek aj sér hlboko do pokožky. Galvanická žehlička je prístroj, ktorý „zažehlí“ vaše obľúbené sérum, krém alebo masku čo najhlbšie do pokožky. Tento ošetrujúci rituál je naviac doplnený jemnou vibračnou masážou, ktorá zlepšuje krvný obeh a stimuluje lymfatický systém tváre.


Ak by sme to teda mali zhrnúť, galvanická žehlička je prístroj, ktorý pracuje na princípe galvanického prúdu. Ten stimuluje bunky k aktvite, spriechodňuje póry, redukuje akné i atopické ekzémy, aktivuje lymfu, zmierňuje vačky a opuchy pod očami. Zlepšuje celkový tonus pleti, zjemňuje vrásky a môže pomôcť aj proti celulitíde, striach či dokonca pri vypadávaní vlasov. Niektoré galvanické žehličky sú navyše doplnené fotónovou terapiou, táto svetelná terapia je skvelá, ak chcete podporiť tvorbu kolagénu. Ten je totiž neopomenuteľným pomocníkom v boji proti vráskam.

Účinky na pleť sú viditeľné už po prvom použití

Asi najväčšie prekvapenie pre vás bude to, že účinky na pleti budete vidieť hneď po prvom ošetrení. Samozrejme, intenzita účinkov je indivuduálna, avšak ak sa odfotíte pred použitím galvanickej žehličky a po ňom, rozdiel by tam mal byť.


Galvanoterapia

Prostredníctvom tzv. pozitívneho a negatívneho galvanického prúdu aktivujú kožné bunky


“Nechirurgický lifting”

Ošetrenie pokožku vyhladzuje, posilňuje, hydratuje a dodáva jej mladistvý vzhľad bez invazívneho zásahu. Stimuluje obnovu nových kožných buniek. Nové bunky nahradia tie staršie oveľa rýchlejšie. Stimuluje tiež cirkuláciu krvi na povrchu pokožky, čo zase zvyšuje prívod kyslíka do kožných buniek. Vďaka kyslíku sa vaša pokožka cíti sviežejšia a napnutá a podporuje zadržiavanie vlhkosti, čím sa eliminuje strata vlhkosti.


Minimalizuje jemné linky a vrásky

Galvanická žehlička zvyšuje hydratáciu pokožky, minimalizuje aj vrásky a jemné linky. Zvyšuje regeneráciu buniek, produkciu kolagénu v pokožke, čím obnovuje jej rovnováhu a robí ju hladšou. Inými slovami, funguje ako vysokoúčinné, no neinvazívne ošetrenie pleti proti starnutiu. Vhodná aj pri prevencii predčasných prejavov starnutia.


Podporuje prekrvenie a rozžiari pokožku

Zvyšuje cirkuláciu krvi, čím zvyšuje prísun kyslíka do kožných buniek a podporuje produkciu nových buniek, ktoré rýchlejšie nahradia tie staré. Galvanická žehlička pomáha vyčistiť póry do hĺbky, pokožka bude lepšie okysličovaná a získa svoj stratený jas.


Hydratuje pokožku

Tým, že galvanická žehlička zlepšuje krvný obeh v pokožke, dodáva bunkám čoraz viac výživných látok. Okrem toho zvyšuje schopnosť pokožky zadržiavať vlhkosť, čím ju udržuje dôkladne hydratovanú.


Detoxikuje pokožku

Galvanický prúd stimuluje lymfodrenáž pokožky. Zlepšuje sa tak prirodzená schopnosť vašej pokožky očistiť sa od škodlivých toxínov. Póry sa prečistia, toxíny sa uvolňia, vďaka čomu vyzerá vaša tvár jasnejšie a zdravšie. Po kozmetickom ošetrení je prospešné zvýšiť príjem tekutín, aby sa toxíny z tela vyplavili.


Zaistí lepšie vstrebávanie kozmetických prípravkov

Lepšie vstrebávanie je podporené jednak odstránením zrohovatelých vrstiev kože, ale aj pôsobením iónov. Galvanický prúd dokáže produkty „zatlačiť“ do hlbších vrstiev kože, vďaka čomu je ich pôsobenie oveľa efektívnejšie, než keby ste ich naniesli na pleť iba prstami. Pleť je týmto spôsobom hydratovaná do hĺbky.

Galvanická žehlička je výborná v tom, že pomáha produktom dostať sa hlbšie do vrstiev pokožky, a tak sú produkty účinnejšie ako keby ste ich na pleť naniesli len prstami


Relaxácia - upokojuje pokožku

Ošetrenie galvanickou žehličkou pôsobí aj ako masáž, zvyšuje cirkuláciu krvi, zlepšuje prísun kyslíka do buniek a podporuje produkciu nových kožných buniek


Pomáha pri prevencii a liečbe akné

Výborná správa pre ľudí s problematickou pleťou – keďže záporné ióny v galvanickom prúde vyťahujú z pórov pokožky všetky nečistoty a maz, póry ostávajú čisté. To pomáha nielen pri redukovaní výskytu už existujúceho akné, ale ide aj o prevenciu ďalšieho vzniku zápalových procesov v pokožke.


Možno ju využiť na zmiernenie celulitídy a strií

Ošetrenie tela galvanickou žehličkou môže pri pravidelnom používaní tiež priniesť svoje ovocie. Galvanická žehlička pomáha vyhladiť a zmierniť celulitídu, zjemniť viditeľnosť strií, ale tiež spevniť ochabnutú pokožku na brušku, zadku, stehnách či v oblasti tricepsov.


Funguje ako prevencia proti vypadávaniu vlasov

Niektoré galvanické žehličky majú špeciálne nadstavce a séra či gély podporujúce rast vlasov. Dochádza k tomu vďaka stimulácii pokožky hlavy a vlasových cibuliek. Okrem toho môže pomôcť spevniť a posilniť jemné a mdlé vlasy.







Kedy spozorujete prvé účinky?

Účinky na pleť sú viditeľné už po prvom použití – asi najväčšie prekvapenie pre vás bude to, že účinky na pleti budete vidieť hneď po prvom ošetrení. Samozrejme, intenzita účinkov je individuálna, avšak ak sa odfotíte pred použitím galvanickej žehličky a po ňom, rozdiel by tam mal byť. Tento fakt vás najskôr prekvapí, pokiaľ nemáte s galvanickým ošetrením žiadne predchádzajúce skúsenosti.






Ako používať galvanickú žehličku

Väčšina modelov galvanických žehličiek sa používa veľmi jednoducho, intuitívne, a tak nemusíte mať obavy z množstva tlačidiel a nastavení. Zvyčajne si podľa návodu na použitie vyberiete program a žehlička ho spustí. Vy potom prechádzate žehličkou po tvári či po zvolenej časti tela. Viaceré galvanické prístoje sú vybavené zvukovým signálom, ktorý vás upozorní na ukončenie danej fázy ošetrenia.

  • Pleť by mala byť pred ošetrením vždy čerstvo vyčistená a zbavená všetkých zvyškov make-upu.

  • Pred ošetrením sa odporúča vypiť väčšie množstvo vody.

  • Nezabudnite si zložiť všetky kovové doplnky, šperky či sponky z vlasov.

  • Než nanesiete na tvár vodivý gél či krém, môžete ju navlhčiť ošetrujúcim tonikom, termálnou vodou či kvetinovou vodou v spreji.

  • Ruka, ktorú žehličku držíte, musí byť tiež navlhčená. Jedine tak dôjde k uzavretiu elektrického okruhu.

  • Pri ošetrovaní druhej osoby sa jej musíte jednou navlhčenou rukou dotýkať napr. na krku, aby došlo k uzavretiu okruhu.

  • Aj pri samoošetrení by ste mali mať ruku, v ktorej držíte žehličku navlhčenú.

  • Spočiatku by ste mali galvanickú žehličku používať dvakrát až trikrát týždenne po dobu približne 10 minút. Čím dlhšie prístroj používate, tým môžete frekvenciu ošetrenia znižovať. Neskôr vám pravdepodobne postačí kúra raz za týždeň.

  • Pri použití špeciálnych gélov s obsahom iónov dodržujte špecifický čas ošetrenia. Čistenie s bielym gélom by malo trvať 2 minúty, výživa s modrým 3 minúty. Oba gély je potrebné po ukončení procedúry starostlivo umyť.






Kontraindikácie - pre koho nie je vhodná

Používanie galvanickej žehličky je maximálne bezpečné, avšak keďže prístroj pracuje na princípe galvanického prúdu, ošetrenie pomocou neho nie je vhodné úplne pre každého. Kto by sa teda mal ošetreniu pomocou galvanickej žehličky vyhnúť?

  • tehotné ženy (účinky galvanické prúdu na tehotných ženách totiž neboli testované, a tak sa každý výrobca radšej chrániť upozornením o nevhodnosti použitia pre tehotné, pozn. red.)

  • ľudia trpiaci cukrovkou

  • pacienti trpiaci ochoreniami krvného obehu

  • ľudia s kovovými implantátmi, skrutkami, kovovými časťami v tele

  • ľudia s kardiostimulátorom

  • osoby trpiace epilepsiou

  • ak užívate kortizol, lieky citlivé na svetlo

  • horúčkovité stavy a zápaly

  • rakovina / nádory, chemoterapia, rádioterapia

  • pooperačné jazvy počas prvých 3 mesiacov

  • ak ste absolvovali ošetrenie pomocou botoxových výplní, galvanickú žehličku by ste nemali použiť skôr ako za 24 hodín. Ideálne je však počkať aspoň 14 dní.







Úrovne terapie a nastavenia intenzity

Keď budete kupovať galvanickú žehličku, je dobré si premyslieť, aké úrovne terapie od nej očakávate. Niektoré žehličky ovládajú iba galvanickú terapiu a sú tak určené najmä na vyživovanie pleti a vyhladzovanie vrások . Iné, ktoré umožňujú aj ultrazvukovú alebo fotónovú terapiu , môžu dobre poslúžiť aj tým, ktorí bojujú s ďalšími nedokonalosťami pleti ako napríklad s akné alebo rôznymi druhmi ekzémov.






Režimy a funkcie galvanických žehličiek

Pri galvanickej žehličke môžete využiť niekoľko funkcií alebo máte na výber z rôzneho množstva prednastavených programov. Využiť tak môžete program na čistenie pleti, hydratáciu, lifting, či upokojenie.


Audiofrekvencia

Účinná na deformované aj ochabnuté kontúry na tvári. Stimuluje kolagénové vlákna, potláča jazvičky a strie, zmierňuje celulitídu, spevňuje pleť a potláča aj tmavé kruhy pod očami.


Fotónová svetelná terapia

Svetlo, ktoré ako prúd fotónov vstupuje do pokožky, potom bunky stimuluje k aktivite. Fotónová terapia sa používa najmä na boj s akné alebo lišajmi, ale tiež napríklad popáleninami. Pred výberom galvanickej žehličky by ste si teda mali premyslieť, aké svetlá budete chcieť na ošetrenie svojej pleti použiť.

  • Červené svetlo - pomáha prirodzene tvoriť kolagén. Má z tých, ktoré sa využívajú vo fototerapii, najdlhšiu vlnovú dĺžku a vďaka tomu sa dostane až k dermálnej vrstve pokožky, kde môže podporovať produkciu kolagénu. Pomáha zmierniť prejavy starnutia a spevniť pokožku. Zlepšuje aj cirkuláciu krvi pod kožou a pomáha s efektívnym vstrebávaním kozmetických prípravkov.

  • Modré svetlo - vďaka výrazným dezinfekčným a protizápalovým účinkom pozitívne pôsobí na kožné problémy, pomôže s problémami ako sú zväčšené póry alebo rozšírené žilky. Je vhodné aj na ošetrenie starnúcej pleti a pomáha v boji proti vráskam.

  • Zelené svetlo - vhodné najmä pre tých, ktorí potrebujú pleť skôr upokojiť, zmierniť rôzne druhy alergií a zbaviť sa nadmerného mazu v pokožke. Je tak vhodné napríklad na liečbu akné, pretože nielenže redukuje množstvo mazu, ale tiež má protizápalové účinky. Môže pomôcť aj s pigmentovými škvrnami a nadmernú produkciu melanínu.


Ionoforéza a deinkrustácia

Kvalitnejšie galvanické žehličky disponujú 2 špeciálnymi režimami, ktoré sú určené na rozdielne typy liečby pokožky. Ide o tzv. iontoforézu a deinkrustáciu, pri ktorých sú využívané špeciálne gély.

  • Iontoforéza - pri iontoforéze sa využíva modrý, teda kladne nabitý gél, ktorý sa aplikuje priamo na pokožku. Žehlička produkuje kladne nabitý galvanický prúd, ktorý prechádza kožou, a tým gél, doslova, vtláča hlboko do jej epidermálnych vrstiev. To má za následok zvýšenú absorpciu akéhokoľvek kozmetického prípravku, ktorý na pleť aplikujete po jej ošetrení pomocou iontoforézy.

  • Deinkrustácia alebo tzv. čistiaci program - pri ktorom je využívaný negatívne nabitý galvanický prúd a biely (negatívny) gél, slúži na hĺbkové čistenie pleti. Zjemňuje kožný maz a keratín, ktoré sa hromadia pod najvrchnejšou vrstvou pokožky, takže ich z nej môžete dostať omnoho jednoduchšie. Práve maz a keratín stoja za upchávaním pórov a vznikom tzv. čiernych bodiek a bielych či žltých pupienkov, ktoré sa nazývajú mílie.


Rádiofrekvencia (RF)

Technológia, ktorá produkuje rádiofrekvenčné vlny so špecifickou frekvenciou, vplýva najmä na dermálnu vrstvu, ktorá je ukrytá tesne pod pokožkou. Vlny, ktoré preniknú do dermálnej vrstvy, aktivizujú kolagénové vlákna spolu s elastínom. Terapia s využitím rádiofrekvenčných vĺn je teda určená na vyhladenie pokožky a elimináciu vrások.


Galvanická terapia - galvanoterapia

Galvanická terapia dokáže napraviť poškodené tkanivá, uvoľňuje svalové kŕče. Tým urýchľuje proces hojenia pokožky. Galvanická terapia pomáha najmä pri akútnych a chronických ochoreniach pokožky, ktoré sú zhoršované slabým tkanivom, zápalmi alebo svalovými kŕčmi.Galvanoterapia pôsobí na základe nízkeho napätia elektrického prúdu, ktorý bol špeciálne navrhnutý a prispôsobený pre estetické úpravy pleti.


Elektrická stimulácia svalov (EMS)

Nízkofrekvenčný striedavý prúd sa v kozmetickom priemysle využíva na odstránenie estetických nedostatkov tváre, krku a tela, aktiváciu ochabnutých svalov, odstránenie celulitídy či redukciu tukových vankúšikov. Žehličky na pleť s funkciou EMS v pokožke podporujú tvorbu kolagénu a spevňujú ochabnuté svaly, vďaka čomu sa spevnia aj ochabnuté kontúry tváre, zlepší pružnosť pokožky a zredukujú vrásky. EMS v prístrojoch určených na ošetrovanie tela sú ideálne na spevnenie a formovanie postavy.


Ultrazvuková kavitácia

Ultrazvuková kavitácia rozpúšťa tukové bunky pod povrchom kože. Nazýva sa tiež bunková masáž, ktorá stimuluje bunkové membrány, zvyšuje priepustnosť epidermy a pomocou zrýchlenia metabolizmu, zlepšuje vstrebávanie živín do vrstiev, ktoré sú ukryté hlboko pod povrchom vašej tváre. Galvanické žehličky s ultrazvukovou technológiou sa používajú aj pri odstraňovaní celulitídy, formovaní vybraných partií na tele a chudnutí.


Masáž

Celý proces si môžete spríjemniť masážou, ktorá má podobu jemných kmitov. Tiež masáž má pozitívny vplyv na prekrvenie pokožky.


Vibračná terapia

Jemné vibrácie produkované hlavicou galvanickej žehličky podporujú funkcie lymfatického systému v oblasti tváre. Vibračná terapia podporuje prekrvenie pokožky vrátane jej hlbších vrstiev a odvádza nečistoty z lymfatických ciev. Pleť po takomto ošetrení pôsobí sviežejším a mladším dojmom a je vyslovene rozžiarená. Plusom vibračnej terapie je aj pozitívny vplyv na zdravie.







Je ošetrenie galvanickou žehličkou bolestivé?

Ošetrenie galvanickou žehličkou nie je invazívnym zákrokom, čiže jej používanie je bezbolestné. Ak však máte citlivejšiu pokožku, počas ošetrenia môžete pociťovať jemné brnenie či mravčenie alebo len nepohodlie na pleti.






Ako často je potrebné ošetrovanie pleti pomocou galvanickej žehličky?

Čo sa týka použitia galvanickej žehličky na pleť, odporúča sa dodržiavať pravidelnosť. Ideálne je, keď si pleť ošetríte pomocou galvanizácie najmenej tri až štyrikrát do týždňa. Ak už dosiahne vaša pleť vami želaný stav, môžete znížiť frekvenciu ošetrení na dva razy do týždňa.







Gély a séra pod galvanickú žehličku

Samotná galvanická žehlička vám na ošetrovanie pleti pravdepodobne stačiť nebude. Žehličky, ktoré využívajú iontoforézu potrebujú na to, aby efektívne fungovali, kladne a záporne nabité gély na pleť. Vďaka nim sa efektívne vytiahnu všetky nečistoty.


  • Záporný/negatívny biely gél sa nanáša ako prvý. Jeho úlohou je zbaviť pleť nečistôt a otvoriť póry. Nanáša sa v pomerne malom množstve.

  • Kladný/pozitívny modrý gél vyživuje pokožku do hĺbky, dodáva pleti energiu, antioxidanty aj vitamíny. Tento proces trvá cca. 3 minúty Po skončení procedúry je potrebné gél zmyť.


Aj ostatné princípy, ktoré galvanické žehličky využívajú, pomáhajú dostať výživné krémy a gély hlbšie do pokožky. Nie vždy môžete použiť akýkoľvek bežne dostupný prípravok, je preto dobré sa vybaviť konkrétnymi produktmi, ktoré sú na použitie pod galvanickými žehličkami určené. Kozmetiku pod galvanickú žehličku obvykle zoženiete priamo u výrobcu vašej žehličky.







Nadstavce a doplnky

K žehličkám sa dajú zaobstarať aj ďalšie doplnky, ktoré môžete využiť. Medzi tie patria napríklad rôzne nadstavce, ktoré sú vhodné pre jednotlivé časti tela, alebo rôzne krémy a čistiace vody. Súčasťou žehličky je odlišný počet nadstavcov, ktoré využijete na rôzne časti tela. Súčasťou najlacnejších výrobkov je jeden nadstavec, ich počet sa zvyšuje s obstarávacou cenou. Najdrahšie modely môžu mať až 4 nástavce.


  • Nadstavec na tvár – preferujte žehličky s vrúbkovaným povrchom, ktoré gél lepšie zapracujú do pokožky.

  • Nadstavec na telo – pomôžu odstrániť či zmierniť celulitídu aj dvojitú bradu. Pri pravidelnom používaní vyhladíte a spevníte pokožku na bruchu, zadku, stehnách, lýtkach i pažiach.

  • Nadstavec na vlasy – zregenerujete pokožku hlavy a docielite tak krásne a zdravé vlasy.

  • Nadstavec na horšie prístupné miesta – využijete ho na oblasť okolo úst, očí alebo na čele.







Cena galvanickej žehličky

Na trhu nájdete rôzne modely galvanických žehličiek, ktoré sa líšia kvalitou, prevedením i funkciami. Preto je cenové rozpätie, v akom sa pohybujú sumy za galvanické žehličky celkom široké. Lacnú galvanickú žehličku určenú na vrásky okolo očí kúpite za približne 50 €. Jednoduchšie modely galvanických žehličiek na tvár si môžete zadovážiť za niečo vyše 100 €. Prepracované modely známych značiek, ktoré patria k tým najpredávanejším, vás budú stáť niekoľko sto eur.

Galvanická žehlička do 100 €

Najlacnejšie galvanické žehličky na pleť zoženiete od 60 €, nemožno od nich ale očakávať mnoho pokročilých funkcií. Veľakrát majú tiež menšie množstvo farebných svetiel v rámci fotónovej terapie. Lacnejšie varianty bývajú tiež často špecializované na oblasť, kde ich možno využiť, napríklad iba na okolie očí a pier. Kvalitnú galvanickú žehličku na telo s viacerými funkciami v tejto cenovej kategórii nájdete skôr na jej hornej hranici.

Galvanická žehlička od 100 € do 200 €

Väčšina galvanických žehličiek na tvár, ktoré na trhu nájdete, patrí do tejto cenovej kategórie. Za túto cenu sa už dá zaobstarať veľmi kvalitná žehlička s mnohými funkciami, ktorá vám vydrží aj niekoľko rokov. V balení sú spolu so žehličkou často rovno dodávané aj gély pod žehličku a prípadne ďalšie nástavce.

Galvanická žehlička nad 200 €

Pokiaľ hľadáte naozaj spoľahlivý a multifunkčný kúsok, môžete zaobstarať galvanickú žehličku aj za vyššiu cenu. Takto drahé žehličky možno obvykle používať aj na čistenie pleti, jej hydratáciu a tiež ich je možné použiť na akejkoľvek časti tela. Očakávať môžete aj kvalitné materiály a vysokú výdrž žehličiek tých najlepších značiek.


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore