Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme s výberom vybavenia, ktoré budete pri podávaní prvých príkrmov potrebovať

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Vybavenie, ktoré budete pri podávaní prvých príkrmov potrebovať


Ak bábätko začne konzumovať príkrmy, je čas doplniť do domácnosti všetko potrebné vybavenie, ktoré budete pri podávaní prvých príkrmov potrebovať.





Zoznam vecí, na ktoré by ste rozhodne nemali zabudnúť:


Jedálenská stolička

Akonáhle prejdete z materského mlieka na prvé príkrmy, musíte zmeniť aj polohu, v akej vaše dieťa potravu prijíma. Aby mohlo pevnejšiu stravu bezpečne prehĺtať, musíte ho z ľahu posadiť do vzpriamenej polohy. Bezpečie v tomto prípade poskytne jedálenská stolička, v ktorej je dieťa potrebné pripútať aj bezpečnostným pásom. Jedálenská stolička je totiž vysoká a rýchlo by sa mohlo stať, že sa z nej vyšmykne a ublíži si.


Podbradníky

Veľa podbradníkov. Verte, že nech už budú akékoľvek, všetky ich využijete. Veľmi praktickou voľbou sú napríklad silikónové podbradníky s priestorom na zachytávanie zvyškov jedla. Veľmi jednoducho sa udržiavajú a po dokŕmení ich jednoducho opláchnete teplou vodou. Náročnejšie na údržbu sú potom poplastované či plátenné podbradníky, po ktorých niektorí rodičia siahajú najmä kvôli lepšej ohýbateľnosti.


Mäkká lyžička

Pri zavádzaní prvých príkrmov nie je vhodné používať lyžice a lyžičky z klasického príboru. Určite by ste mali siahnuť po silikónových lyžiciach vyvinutých špeciálne pre potreby podávania prvých príkrmov. Deťom sa totiž v tomto období často prerezávajú prvé zuby, a tak môže byť pre ne kŕmenie tvrdou lyžičkou oveľa viac bolestivejšie, než si myslíte.


Malá plastová miska

Ak nechcete, aby obdobie, kedy začínate s príkrmami, bolo sprevádzané črepmi, mali by ste si vopred zadovážiť aspoň niekoľko kusov misiek určených priamo pre toto obdobie. Riešením môže byť aj obyčajná malá plastová miska, ktorá sa pri prípadnom páde nerozbije. Oveľa praktickejšie sú však misky so silikónovým povrchom, ktoré sa akoby prilepia na povrch stola. V takomto prípade si môžete byť istí, že počas prípadných nehôd, ku ktorým počas kŕmenia veľmi často dochádza, nebudú na zemi ani črepy ani zvyšky jedla.


Prvý pohár

Ruka v ruke s prvými príkrmami ide aj dopĺňanie pitného režimu. Vášmu dieťaťu by ste preto mali zaobstarať aj prvý pohár. Ideálne bude, ak aj ten bude vyrobený zo silikónu či aspoň z odolnejšieho plastu. Verte, že na zemi skončí nespočetne veľakrát, a to by obyčajný plast naozaj nemusel vydržať.


Podložka pod jedálenskú stoličku

Na túto pomôcku je počas prvých príkrmov naozaj dobré pamätať. Pri každom kŕmení je totiž dobré podložiť jedálenskú stoličku podložkou, na ktorej skončia prípadné zvyšky jedla. Ideálne je, ak aj v tomto prípade zvolíte plastový či silikónový povrch, aby ste po skončení kŕmenia mohli podložku jednoducho opláchnuť pod tečúcou vodou vo vani či v sprchovom kúte.


02.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore