Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako čistiť pleť pomocou vákuového čističa pleti

   7min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Ako čistiť pleť pomocou vákuového čističa pleti

Výhodou vákuového čističa pórov je, že výsledky sa prejavia už po prvom použití. Nemusíte sa obávať, že by vám prístroj spôsobil bolesť. Ak ho budete používať podľa návodu, nemalo by dochádzať ani k podráždeniu pleti.Pre dokonalý výsledok sa odporúča pred čistením pleť napariť po dobu 10 – 15 minút alebo si ju nahriali horúcim uterákom. Póry sa vďaka tomu otvoria a čistenie bude o to účinnejšie. Potom si vyberte vhodný nadstavec a nastavte intenzitu sania. Na jednom mieste by ste mali prístroj podržať po dobu 2 – 3 sekundy. Pomaly ním takto pohybujte po celej tvári a podľa potreby vymieňajte jednotlivé nadstavce. Nakoniec si na tvár priložte studený uterák. Póry sa tak uzavrú, čo zabráni vniknutiu nových nečistôt. Pleť nakoniec ošetrite vhodným krémom. Nezabudnite očistiť nadstavce prístroja — najlepšie pod tečúcou vodou.




Je ošetrenie pleti vákuovým čističom bolestivé?

Použitie čističa pórov by nemalo bolieť, ale prináša so sebou riziko vzniku modrín alebo podráždenia pokožky, ak použijete nesprávne nastavenie alebo ho necháte na jednom mieste príliš dlho. Pre väčšinu typov pleti sú tieto zariadenia úplne bezpečné. Majú viacero nastavení výkonu, ale mali by ste ich vždy spustiť na najnižšom nastavení a postupne ho zvyšovať, ako vám to bude pohodlné. Okrem modrín môže nesprávne používanie akéhokoľvek odsávacieho zariadenia viesť k malým prasknutým krvným cievkam pod povrchom kože.

TIP : Porozprávajte sa so svojím lekárom alebo špecialistom na starostlivosť o pleť, ak máte citlivú pokožku, aktívne akné alebo iné kožné ochorenie. Vyhnite sa nadmernému používaniu týchto zariadení a nikdy ich nepoužívajte na poškodenú pokožku.



###




Celý proces čistenia pleti pomocou vákuového čističa###




Pred použitím

Pred použitím otvorte póry teplou vodou (najlepšie uterákom namočeným v teplej vode, priložte ho na pleť na niekoľko minút), vďaka tomu sa nečistoty ľahšie vysajú. Pred použitím pleť naparte alebo použite teplý mokrý uterák, či krém na odstránenie čiernych bodiek, cca 5 minút, aby sa póry otvorili. Pleť musí byť aj dobre hydratovaná. Pohybujte čističom pomaly po pleti. Nečistite jedno miesto príliš dlho, aby ste pleť nepoškodili. Vytiahnite akné, čierne bodky, nečistoty. Ak sú čierne bodky príliš hlboko, používajte zmäkčovací krém. Po čistení použite tónovaciu vodu alebo studenú vodu na uzatvorenie pórov.



Použitie

  1. Odstráňte makeup a umyte si pleť.

  2. Použite teplý vlhký uterák alebo naparte pleť – póry musia byť otvorené.

  3. Aplikujte zmäkčovací krém na uvoľnenie čiernych bodiek.

  4. Vyberte si hlavicu podľa preferencií a stavu pleti. Vždy začínajte s najslabším stupňom satia.

  5. Začnite pohybovať čističom po pleti pomaly z jednej strany na druhú, rovnakým tempom. Nezdržiavajte sa na jednom mieste pridlho, pretože to môže spôsobiť malé zranenie. Netlačte a neodťahujte prístroj kolmo hore. Nečistite jedno miesto dlhšie než tri sekundy, lebo hrozia modriny a začervenanie.

  6. Po čistení je potrebné póry uzavrieť. Použite na to ľadový uterák, studenú vodu, či tonikum na stiahnutie pórov. Môžete aplikovať aj masku na stiahnutie pórov.


    POZOR: nečistite jednu oblasť tváre príliš dlho (maximálne 3 sekundy), môže to spôsobiť začervenanie alebo fialový odtieň pleti. Ak sa farba pleti zmení, okamžite ukončite užívanie. Priložte studený a teplý uterák a navštívte lekára.


Po použití

Po každom použití vákuového čističa pleti jeho saciu hlavicu opláchnite teplou vodou. Nechajte saciu hlavicu vyschnúť na vzduchu. Nepokúšajte sa vyčistiť hlavnú jednotku opláchnutím vodou, pretože nemusí byť práve vodeodolná, zistite si to. Ak chcete vyčistiť hlavnú jednotku, utrite ju mäkkou navlhčenou textíliou.


###




Typy pleti vhodné pre čistenie###




Vákuové čističe tváre sú bezpečné pre väčšinu typov pleti, pokiaľ je nastavený na správny stupeň odsávania a nepoužívate ho na žiadnu konkrétnu oblasť tváre príliš dlho. Ako sme už spomenuli, maximálna doba čistenia na jednom mieste sú 3 sekundy. Aby ste zvolili správny prístroj na starostlivosť o pleť, je nutné vedieť, akú máte pokožku. Nie všetky zariadenia sa totiž hodia na každý typ pleti a v niektorých prípadoch by vám mohli skôr ublížiť ako zlepšiť jej kvalitu.

Základnými typmi pleti sú:


Normálna pleť – je hladká s jemnými pórmi, ktorá väčšinou nevyžaduje prílišnú špeciálnu starostlivosť. Dôležité je pravidelné čistenie a potrebná hydratácia.

Citlivá pleť – máva slabú či narušenú prirodzenú ochrannú bariéru a reaguje okamžitým podráždením na rôzne vonkajšie vplyvy, ako sú výkyvy teplôt či aplikácia nevyskúšaných kozmetických prípravkov. Častá je aj tvorba vyrážky či ekzému. Na tento typ pleti je nutné používať čisto prírodné produkty bez alkoholu, parfumácie a iných dráždivých zložiek. Klasický mechanický peeling pri tomto type príliš odporúčaný nie je.

Suchá pleť – vyzerá povädnuto a unavene, má sklony k pnutiu, podráždeniu a často sa na nej tvoria nevzhľadné šupiny. Nutná je dostatočná a pravidelná hydratácia a výživa pleti, naopak peeling tváre je nutné obmedziť na jedno až dve ošetrenia za mesiac.

Problematická mastná pleť – pleť trpiaca nadmernou tvorbou kožného mazu máva sklony k tvorbe akné aj čiernych bodiek a ďalším jej nevzhľadným prejavom sú rozšírené póry. Pravidelným hĺbkovým čistením treba pleť čistiť a odstraňovať nadbytok mazu aj upchaté póry.

Zmiešaná pleť – kombinuje niekoľko typov pleti. Najčastejšie sa v tzv. T-zóne (čelo, nos a brada) vyskytuje mastná pleť, na ostatných miestach môže byť pleť normálna až suchá. Vždy je nutné na konkrétne miesta používať také kozmetické prípravky, ktoré sú určené na konkrétny pleťový typ.





7 krokov k zdravej a sviežej pleti

Okrem používania kozmetických prípravkov a zariadení na čistenie pleti, je tu ešte niečo, čo veľmi ovplyvňuje vzhľad našej pokožky. A tým je náš zdravotný štýl. Prečítajte si, ako jednoducho môžete ešte prispieť k tomu, aby vaša tvár vyzerala krásne a sviežo.


Hydratácia

Hydratácia je dôležitá, a to nielen zvonku, ale aj zvnútra. Ak nie ste zvyknutí pravidelne piť, pripravte si džbán, naplňte ho čistou vodou, poprípade obohaťte o trošku citróna či zázvoru a pite. Po dúškoch a pravidelne. Nevypite celý obsah naraz, pretože je to naozaj zbytočné a telo vodu pošle preč tak rýchlo, ako prišla. Počas dňa by ste mali vypiť minimálne 2 litre vody.

Výživa

Ak je práve sezóna ovocia, využite ju naplno. Doprajte si ho kedykoľvek a kdekoľvek. Uvidíte, že už po pár týždňoch sa vám vaša pleť, vlasy i nechty odvďačia. A aj na postave sa môže prijaté množstvo vlákniny i nižších kalórií pozitívne odraziť. Pripravte si zeleninovú polievku, čerstvé ovocie či šťavu. A navyše, ovocie či zelenina môžu poslúžiť nielen ako jedlo…čo tak čerstvá uhorková alebo ovocná maska?

Ideálny krém

Určite nepodceňujte používanie krému podľa vašej vekovej kategórie. Na druhej strane si však zbytočne nevyberajte prípravok pre staršiu pleť. Nemá to preventívny účinok. Taktiež na noc používajte nočný krém a na deň denný. Nezamieňajte ich, pretože denné krémy majú v sebe často i ochranný faktor proti slnku.

Čistenie a tonizácia

Môže sa vám to zdať ako samozrejmosť, no mnoho ľudí toto pravidlo napodiv porušuje. Dôraz klaďte najmä pri večernom čistení, postačí vám voda a čistiaci gél, dôležité je, aby bol vhodný pre váš typ pleti. Pre dokonalejší efekt použite aj pleťové tonikum. Ak po únavnom dni ledva stojíte na nohách, mysľou sa vidíte pod perinou a očistiť si pleť je pre vás nadľudský výkon, je vám odpustené. Tento prehrešok si však môžete dovoliť naozaj iba sporadicky. Ak ste si však cez deň stihli vykúzliť mejkap, v tomto prípade žiadna výnimka neplatí. Tu máte vyslovene povinnosť zbaviť tvár nečistôt.

Peeling

Tento proces vám nezaberie veľa času, nakoľko použitie peelingu je dovolené raz, max. 2-krát do týždňa. Vaša pleť bude po peelingu žiarivejšia, prekrvená a zlepší sa aj prísun kyslíka. Póry sa otvoria a pleť je tak lepšie pripravená na následné ošetrenie krémom, nezabudnite, že ten je po peelingu povinný.

Starajte sa aj o pery a oči

Pri starostlivosti o pery vám úplne postačí balzam, najlepšie s vitamínom E pre hebkejší efekt, výborný je aj olivový olej, ktorý perám dodá dostatočnú hydratáciu. Majte ho vždy pri sebe a kedykoľvek vám napadne, aplikujte ho na pery. Veď je úplne maličký a zmestí sa naozaj do každej kabelky, dokonca aj do vrecka na bunde.




Ako vlastne čierne bodky vznikajú?

Naše tváre sú pokryté pórmi, čo sú drobné dierky. Každý pór je domovom vlasového folikulu. Pokožka na našej tvári prirodzene uvoľňuje mastnú látku nazývanú kožný maz, ktorá pomáha udržiavať vlasové folikuly zdravé a zvlhčené. Niektoré veci však môžu spôsobiť nahromadenie kožného mazu, ktorý sa potom môže zmiešať so všetkými druhmi vinníkov upchávajúcich póry (nečistota, odumreté kožné bunky a látky vo vzduchu), čím sa vytvorí zablokovaný pór. Keď je tento zablokovaný pór vystavený vzduchu, sčernie a vytvorí sa čierna bodka (tiež nazývaná otvorený komedón).


Čo môže spôsobiť čierne bodky:

  • Odumretá pokožka – mŕtve bunky sa zachytia na vašej pokožke.

  • Nadbytočný maz – mazové žľazy môžu byť nadmerne aktívne a spôsobovať zlepenie odumretých kožných buniek.

  • Vek – pokožka sa začne prepadať, čo spôsobí, že póry vyzerajú väčšie.

  • Sezónne zmeny – pokožka produkuje viac mazu, resp.oleja v určitých ročných obdobiach.

  • Nesprávna strava – strava bohatá na cukor môže mať za následok zvýšenú produkciu mazu.

  • Toxíny – ak zostávajú v našom tele, môžu prispievať k podráždeniu pokožky.

  • Hormonálne zmeny – nerovnováha môže stimulovať produkciu kožného mazu.

  • Stres – môže vyvolať zvýšenú produkciu kožného mazu vďaka kortizolu.


09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore