Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Ako vybrať zastrihávač chĺpkov v nose a ušiach

   7min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Zastrihávače chĺpkov v nose a ušiach

Zastrihávače chĺpkov nosa a uší sa bezpečne postarajú o odstránenie nevzhľadných chĺpkov v oblasti nosa a uší.Nemusíte však už vykonávať bolestivé vytrhávanie, všetko, čo potrebujete je zastrihávač chĺpkov v nose, ktorý je lacný a ľahko použiteľný. Dobrý zastrihávač odstráni nielen chĺpky z nosa, ale aj z uší. Mnoho modelov má nadstavce, ktoré vám umožňujú upravovať oblasť okolo obočia a tiež skrátiť vaše obočie.







Ako vybrať zastrihávač chĺpkov v nose

Zastrihávanie je bezpečné, samozrejme, keď strojčeku dochádzajú baterky, môže dochádzať k ťahaniu chĺpkov namiesto ich strihania, ale po výmene batérii bude strojček opäť fungovať, ako má. Zastrihávaním chĺpkov sa zbavíte najviditeľnejších chĺpkov v nose bez zranenia pokožky vo vnútri nosa. Účinnosť sa líši, keďže každému rastú chĺpky inak rýchlo.


  • Bezbolestnosť – zastrihávanie chĺpkov je absolútne bezbolestné a je teda vhodné aj pre citlivejších jedincov.

  • Bezpečnosť – so zastrihávačom nehrozí poranenie nosnej sliznice, ako pri strihaní chĺpkov nožnicami.

  • Presnosť – chĺpky sú zastrihnuté presne a rovnomerne.

  • Jednoduché použitie – zastrihávač môžete použiť kedykoľvek a kdekoľvek.

  • Rýchlosť – strihanie chĺpkov pomocou zastrihávača je rýchle a pohodlné.

  • Kompaktné rozmery – zastrihávač je malý a ľahký. Ľahko si ho pribalíte do svojej cestovnej batožiny a môžete tak byť upravení aj na cestách.

  • Možnosť širšieho použitia – súčasťou niektorých modelov sú nástavce umožňujúce zastrihávanie chĺpkov v ušiach alebo na skrátenie vlasov, obočie a ďalšieho ochlpenia.






Ako funguje zastrihávač

Fungovanie zastrihávača chĺpkov v nose je veľmi jednoduché. Zariadenie nevyťahuje chĺpky spoločne s korienkami, ako to robíme pinzetou, ale iba ich strihá tesne pri koži. To znamená, že nepociťujete bolesť ani nepohodlie a významne sa znižuje riziko podráždenia nosovej sliznice.

Zariadenia na odstraňovanie chĺpkov v nose je malé a nie je príliš hlučné. Čepele, ktorými je zastrihávač vybavený, sú presné a odolné proti korózii, takže môžete zariadenie bezpečne používať po dlhú dobu.






Typ zastrihávača


Zastrihávače s rotačnou hlavicou

Na konci zastrihávača je okrúhla hlavica s rotujúcimi čepeľami, ktorá slúži na zastrihávanie chĺpkov v nose a v ušiach. Tieto čepele sú umiestnené vertikálne. Hlavicu si jednoducho zasuniete do nozdier a rotujúce nože sa efektívne postarajú o skrátenie vašich nosných chĺpkov.

Valec robí úžasnú prácu pri ochrane našej pokožky, keď zastrihávate chĺpky v tak citlivých oblastiach ako je nos alebo uši. Vďaka tvaru tohto typu zastrihávača je jednoduché ho dostať do nozdier.


Zastrihávače s horizontálne vibrujúcimi čepeľami

Zastrihávače s fóliovanou hlavicou disponujú horizontále vibrujúcimi čepeľami, ktoré sú obalené v kovovej vrúbkovanej fólii. Chĺpky v ušiach, nose ale aj obočie sa musia vyrovnať týmito vrúbkami, aby mohli byť zastrihnuté trimerom.

V tomto prípade by ste však mali počítať s nižšou efektivitou pri práci – chĺpky sa totiž musia narovnať a nožom prispôsobiť, čo sa vždy nepodarí podľa predstáv. Chĺpky musia mať aspoň takú dĺžku ako vrúbky. Tento typ môže byť ideálny pre obočie, ale nie až tak dobrý pre nozdry (ak len nemáte ešte ďalšie nadstavce).








Systém napájania

Strojčeky môžu byť napájané batériami, akumulátorom, z elektrickej siete alebo kombinovať napájanie z akumulátora a z elektrickej siete.Niektoré z nich možno rýchlo nabiť umiestnením na stojan, ktorý je súčasťou balenia vami zakúpeného zastrihávača.


Napájanie na batérie

Drvivá väčšina zastrihávačov prichádza na trh vo verzii napájanej jednou či viacerými batériami typu AA. Je to logické – ide o pomerne lacný produkt, do ktorého sa výrobcom neoplatí implementovať dobíjateľný akumulátor. Je však potrebné si uvedomiť, že časté vymieňanie batérií sa výrazne podpíše aj pod nákladmi na používanie.

Ak uprednostníte napájanie batériami, dbajte na to, aby zastrihávač vydržal v chode minimálne 30 min.


Napájanie akumulátorom

Eliminuje častú výmenu batérií ako u predchádzajúceho strojčeka napájaného batériami, vo výsledku získate vyšší výkon, lepšiu výdrž a nižšie prevádzkové náklady

S napájaním akumulátorom sa stretnete predovšetkým u multifunkčných zastrihávačov. Musíte počítať s tým, že akumulátor sa niekoľko hodín nabíja, doba funkčnosti je obmedzená a kapacita akumulátora sa postupom času znižuje.


Napájanie zo siete

Napájanie sieťovým káblom – pri modeloch napájaných sieťovým káblom nemusíte riešiť výdrž batérií, ani nabíjanie akumulátora. Jednoducho strojček zapojíte do elektrickej zásuvky. Niekomu však pri používaní strojčeka môže elektrický kábel prekážať, preto by malo zariadenie mať dostatočne dlhý napájací kábel.


Kombinované napájanie

Pri kombinovanom napájaní môžete využiť napájanie prostredníctvom elektrického kábla alebo akumulátora. Tento variant je praktický, pretože keď nestrážite nabitie akumulátora alebo už zle funguje, stačí strojček zapojiť do elektrickej zásuvky.






Čepele zastrihávača

Najdôležitejšou súčasťou konštrukcie zastrihávača je čepeľ, ktorá sa môže otáčať. Práve tento prvok je zodpovedný za samotné zastrihávanie chĺpkov nielen v nose, ale aj v uchu. Hriadeľ zastrihávača má obvykle vypínač Zapnuté / Vypnuté, kontrolku a kryt batérie. Niekedy je vnútri krytu špeciálny kefa určená na čistenie čepelí / nožov.


Materiál čepielok

  • Oceľ – najlacnejší materiál na výrobu čepieľok. Oceľové brity sú ostré, avšak pri kontakte s vodou koroduje.

  • Nerezová oceľ – brity z nerezovej ocele sú najmenej tvrdé, môžete ich oplachovať pod tečúcou vodou, ale oproti klasickej oceli rýchlejšie otupia a sú drahšie.

  • Titán – pri zastrihávačoch nosových chĺpkov sa titánové čepele používajú skôr výnimočne. Sú vysoko kvalitné a takmer nezničiteľné.

  • Keramika – s keramickými čepeľami sa môžete stretnúť pri drahších modeloch. Ich prednosťou je, že sa zahrievajú o 70 % menej ako oceľové čepele, nekorodujú a vydržia dlho ostré.


TIP : Drahšie zastrihávače chĺpkov v nose môžu mať samoostriace čepele, ktoré nie je potrebné brúsiť.






Vodeodolnosť zastrihávača

Vodeodolný zastrihávač vám umožní strihanie suchých aj mokrých chĺpkov. Vodotesnosť je dôležitá aj kvôli pohodlnému a rýchlemu čisteniu strojčeka. Takýto strojček sa ľahko sa udržuje – stačí ho opláchnuť pod tečúcou vodou a raz za čas vyčistiť štetčekom alebo čistiacim sprejom.







Erogonómia a materiál zastrihávačov

Zastrihávač musí mať štíhly dizajn línií a pohyblivosť, aby ste to mohli nasmerovať na správne miesto, a aby ste zaručene vedeli skrátiť všetky chĺpky. Obvykle sa vyrábajú z plastu alebo z kombinácie plastu a kovových prvkov. Je dôležité, aby vonkajšia časť zastrihávača bola odolná proti vibráciám generovaným počas zastrihávanie chĺpkov. .

Rukoväť by mala byť ergonomicky tvarovaná, aby sa zastrihávač dobre držal. Vonkajšia časť zastrihávača by mala byť odolná proti vibráciám, ktoré pri chode stojku vznikajú.

Zastrihávač by mal pracovať nielen rýchlo, ale aj bezpečne. Súčasťou niektorých trimmerov je mechanizmus automatického vypnutia. V prípade, že dôjde ku kontaktu s pokožkou, sa zastrihávač zastaví, aby nedošlo k porezaniu.

Zastrihávač by mal disponovať ochranou proti prehriatiu, aby ste sa oň počas jeho používania nespálili.







Funkcie a príslušenstvo

Ideálny trimmer má rôzne holiace hlavy a viac hrebeňov pre jednotlivé oblasti, ktoré sa zastrihávajú. Hľadajte modely, ktoré sa dodávajú s príslušenstvom, ktoré sa dá použiť buď na zastrihávanie obočia, alebo na vytvarovanie vašej brady.


  • Stojan – na prehľadné uloženie strojčeka, nástavcov a ďalšieho príslušenstva.

  • Nástavce a hrebene – strojček je možné použiť aj na zastrihávanie vlasov, fúzov a ochlpenia na tele.

  • Čistiaca kefka – uľahčuje čistenie strojčeka.

  • Olej – olej potrebný na údržbu strojčeka.

  • Krytky strihacej hlavice – strojček by sa mal skladovať s nasadeným krytom.

  • Antibakteriálna úprava – vďaka tomuto povlaku sa na zastrihávači neusadzujú baktérie.

  • Regulácia výkonu – na strojčeku je možné nastaviť intenzitu výkonu.

  • Regulácia dĺžky zastrihnutia - dĺžka zastrihnutia sa môže pohybovať od 0 do niekoľkých desiatok milimetrov. Vďaka tomu môžete niektoré zastrihávače použiť aj na zastrihovanie obočia, chĺpkov v slabinách, podpazuší alebo na hrudníku.

  • LED svetlo – umožňuje odstraňovanie chĺpkov aj pri slabom osvetlení.







Ako používať zastrihávač chĺpkov v nose?

  • Pred zastrihnutím chĺpkov si nosné dierky dobre vyčistite vodou a nechajte uschnúť.

  • Chĺpky si zastrihujte pred zrkadlom.

  • Pri zastrihovaní mierne zakloňte hlavu.

  • Nezastrihujte chĺpky hlboko v nose, zastrihujte chĺpky na okraji nosných dierok.







Údržba

Ak chcete, aby vám zastrihávač vydržal čo najdlhšie a dosahoval potrebnú úroveň výkonu, musíte sa oň starať. Čistenie, ktoré je hlavnou časťou údržby, by malo byť nenáročné. Uistite sa, že produkt, ktorý si vyberiete, sa dá ľahko vyčistiť. Súčasťou príslušenstva by mala byť čistiaca kefka na jednoduchšie čistenie. K dispozícii sú taktiež samočistiace modely s oddelenými priehradkami, v ktorých sa chĺpky hromadia a neskôr sa vyčistia jednoduchým vypláchnutím vodou..


Životnosť strojčeka úzko súvisí s jeho údržbou. Keď sa budete o strojček patrične starať, zabezpečíte si jeho dlhodobé fungovanie.

  • Olejovanie - síce to trimmer nevyžaduje, čepele zastrihávača by ste mali pred použitím naolejovať. Vďaka tomu zostanú čepele dlhšie ostré.

  • Utieranie - po každom použití treba zastrihávač vyčistiť a utrieť ho do sucha, aby časom nedošlo ku korodovaniu čepelí.

  • Rozoberateľnosť - pre dôkladnejšie čistenie je dôležitá možnosť strojček rozobrať. Dôležité je nielen čistenie čepelí, ale aj motora, ku ktorému sa bez rozobratia stroja nedostanete.







Cena zastrihávča chĺpkov

Zastrihávač chĺpkov v nose si môžete zaobstarať už za niekoľko desiatok korún. Pokiaľ od strojčeka očakávate možnosti širšieho použitia, budete musieť investovať do drahšieho modelu. Cena zastrihávača je ovplyvnená aj spôsobom napájania, odolnosťou voči vode a ďalšími nadštandardnými funkciami.


Cena do 8 €

Najlacnejšie zastrihávače chĺpkov zaobstaráte už za 2 eurá. Jedná sa o základné plastové strojčeky s rotačným systémom zastrihávania.

Cena od 8 € do 20 €

V strednej cenovej kategórii nájdete už kvalitné modely s rôznymi funkciami a výmennými nástavcami, ktoré dobre poslúžia stredne náročným užívateľom.

Cena nad 20 € do 50 €

Najnáročnejší zákazníci môžu siahnuť po niektorom z drahších typov zastrihávačov. Strojčeky sú vyrobené z kvalitných odolných materiálov as dôrazom na ergonómiu pre príjemnú a ľahkú manipuláciu so strojčekom. Sú vybavené digitálnym displejom a disponujú samoostriacimi britmi.

Čokoľvek nad 50 € je v segmente zastrihávačov chĺpkov v nose možné považovať za absolútny nadštandard. Iste, spolu s ním prichádza aj možnosť dotykového ovládania či dobíjateľných akumulátorov. Myslite však na to, že zastrihávač použijete v priemere len niekoľkokrát ročne. Hoci nejde o príliš vysokú investíciu, kúpu prémiových zariadení je dobré vopred zvážiť.



09.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore