Nákupný košík
Cena spolu:  
0.00 €
Poradíme pri výbere príslušenstva pre píly

   2min.
   bemom.sk
   redakcia
   zdielať

Príslušenstvo pre píly - ako vybrať


Potrebujete vybrať príslušenstvo k pílam, a neviete si rady? Prinášame prehľad vhodného príslušenstva k priamočiarym, okružným aj reťazovým pílam . Správnym príslušenstvom aj používaním šetríte svoju pílu aj čas, pretože vám práca pôjde od ruky. Píla sa vám za to štedro odmení dlhou životnosťou.







Príslušenstvo pre priamočiare píly

Ako doplnky k priamočiarym pílam patria predovšetkým pracovné dosky, paralelné a vodiace dorazy, kružidlá, zábrany a ďalšie.

  • Pílové plátky pre priamočiare píly

Z ponuky doplnkov k priamočiarym pílam sú najčastejšie vyberané pílové plátky, predovšetkým preto, že sa pri častom používaní príliš opotrebujú, prípadne odlomí. Pílové plátky vyberajte najmä podľa ich spôsobu využitia . Niektoré sú vhodné na rezanie dreva, iné sa hodia na železo a ostatné farebné kovy, plasty a špeciálne plátky sú určené aj na keramiku. Vždy majte pri práci po ruke radšej náhradné pílové plátky.







Príslušenstvo pre okružné píly

Medzi obľúbené doplnky k pílam v našej ponuke patrí najmä paralelný doraz, výmenná britová doštička, drážkovacie zariadenia alebo ochranné vaky na píly . Tiež vodiace lišty sú skvelým doplnkom každej píly, pretože zaistia naozaj precízny, presný rez.

  • Pílové kotúče pre okružné píly

Pílové kotúče aj ostatné príslušenstvo pre okružné píly vyberajte presne podľa odporúčania výrobcu vašej píly , nesnažte sa vložiť do píly kotúč väčšieho ani menšieho priemeru, pretože potom nemôžu správne fungovať bezpečnostné prvky píly. Hrúbka pílového kotúča má vplyv na rýchlosť rezu a hĺbku prierezu. Tenší kotúč všeobecne znamená kvalitnejší a rýchlejší rez. Veľmi tenký kotúč má ale aj svoje nevýhody, predovšetkým väčšiu tendenciu k vibráciám a prehrievaniu.

Čo sa týka zubov, väčší počet zubov na pílovom kotúči zaručí čistejší rez, ale menšiu rýchlosť rezu. Menej zubov ponúka vyššiu rýchlosť, ale nižšiu kvalitu rezu. Na rezanie masívneho dreva slúžia pílové kotúče s pozitívnym sklonom zubov. Negatívny sklon je skvelý pre neželezné kovy a dosky . Striedavý tvar zubov slúži na rezanie dreva, dutinkový tvar je ideálny pre laminované dosky a trapézový tvar na rezanie neželezných kovov či vystužených plastov.







Príslušenstvo pre ponorné píly

Pre ponorné píly budú potrebné uzatvárateľné kryty, paralelné dorazy, dorazy proti spätnému rázu a zábrany.







Príslušenstvo pre tesárske reťazové píly

Prajete si, aby vám pílový pás pri reťazovej píle vydržal a rezy boli na milimetre presné? Potom je potrebné mať nastavenú patričnú rýchlosť rezania a dodržiavať množstvo chladiacich kvapalín.

Pílová reťaž FestoolPri reťazových pílach je potrebné kontrolovať predovšetkým nasledujúce parametre:

  • opotrebenie a vedenie pásu

  • napnutie pílového pásu

  • koncentráciu chladiacej kvapaliny

  • čistotu a údržbu píly

  • zabiehanie pílového pásu

08.01.2023, zdroj: bemom.sk, autor: redakcia  






Návrat hore